Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 10/09/2023 - 20:08

Εκτός από την πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού, που είναι πάντα σε εξέλιξη για την βοήθεια των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, ανάλογο κάλεσμα κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.

Σχετικές είναι οι παρακάτω ανακοινώσεις: 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς του Παλαμά Καρδίτσας. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους μαζεύοντας χυμούς συμπυκνωμένα γάλατα συσκευασμένες τροφές όπως κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν, παξιμάδια, φρυγανιές. Είδη ατομικής υγιεινής όπως μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, χαρτί υγείας. Φάρμακα όπως depon panadol σιρόπι για βήχα κ.α. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει έξω από τα καταστήματα των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Όσοι επιθυμείτε να συνεισφέρετε παρακαλείστε να τα συγκεντρώσουμε το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 13/9/23.

• Ευστρατίου Αργέντη και Αφών Ράλλη

• Δημοκρατίας 10

• Ευστρατίου Αργεντη 14

• Αρχέρμου 19-21

• Καλαμποκα 27

• Καλαμποκα 6

• Βλαστού 4

Tο Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου ενημερώνει όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους του νησιού ότι συνεχίζει και τη Δευτέρα τη συλλογή υλικού βοήθειας για τους πλημμυροπαθεις, μιας και πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν να ανταποκριθούν.

Συνεχίζουμε και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου από τις 8:00πμ μέχρι τις 12:00 μ.μ. στο Εργατικό κεντρο Χίου.

Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και άμεσες, για αυτό και δεν μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση. Όση βοήθεια συγκεντρωθεί θα σταλεί άμεσα στους πληγέντες. 

Ήδη αντιπροσωπεία των Σωματείων της Αθήνας, όπως των οικοδόμων, κατέφθασαν στις περιοχές για να βοηθήσει έμπρακτα τους πλημμυροπαθείς.

Είδη πρώτης ανάγκης:

• Εμφιαλωμένα νερά(κατά προτεραιότητα)

• Χυμούς

• Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α)

• Φρυγανιές - Παξιμάδια

§  Μπισκότα - Κρουασάν - Μπάρες δημητριακών - Παστέλια

§  Είδη ατομικής υγιεινής (Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)

Από τον Συνδυασμό Χίος Μπροστά

Να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Η εξέλιξη της καταστροφής στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες λαμβάνει  τραγικές διαστάσεις κάθε ημέρα που περνά. Δυστυχώς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έχουν χαθεί ζώα, έχουν καταστραφεί περιουσίες και υποδομές. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν με επάρκεια αυτό που συμβαίνει.

Χρειάζεται όλοι μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας.

Ο συνδυασμός "Χίος Μπροστά" καλεί όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες που θέλουν  να συνεισφέρουν προς ενίσχυση των πληγέντων στον Ελληνικό Ερυθρό  Σταυρό, παράρτημα Χίου που έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση  τροφίμων μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α).
Σημείο συγκέντρωσης τροφίμων για το περιφερειακό τμήμα Χίου,  Πολυτεχνείου 25, πάνω από τα ΚΑΠΗ, Τηλ. 2271044721 & 6932225777 από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 12.00.

Επιπλέον ο ΕΕΣ έχει καλέσει και σε ενίσχυση μέσω κατάθεση δωρεών σε τραπεζικό λογαριασμό ή με κλήση από σταθερό στο 19848 (χρέωση 1,95€ ανά κλήση), ή με κλήση από κινητό στο 19848 (χρέωση 2,05€ ανά  κλήση) ή με sms γράφοντας ΕΕΣ και αποστολή στο 19848 (χρέωση 2,31 Ευρώ  ανά μήνυμα).
 

syllogi_eidon_protis_anagkis_gia_toys_plimmyropatheis_tis_thessalias

Σχετικά Άρθρα