Βολές Προέδρου Ενοικιαζόμενων δωματίων κατά Προέδρου Λιμενικού Ταμείου

"Το τελωνείο δεν αποτελεί μαγαζί κανενός" αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ζητά απαντήσεις για το έργο της νέας αίθουσας
Πέμ, 01/02/2024 - 15:27

Βολές κατά του νέου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, Παντελή Λεγάτου, εκτοξεύει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομενων Δωματίων, Γιώργος Μυλωνάδης, ότι δεν τους ενημερώνει για την πορεία του έργου στο τελωνείο - νέα αίθουσα επιβατών εξωτερικού στο λιμάνι, αν και το έχουν ζητήσει.

"Το τελωνείο δεν αποτελεί μαγαζί κανενός, ανήκει στο Δημόσιο και όποιος αναλαμβάνει αυτό το πόστο είναι υποχρεωμένος να δίνει εξηγήσεις και να ενημερώνει όποτε του ζητηθεί από τους θεσμικούς φορείς", αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου, η οποία αναλυτικά σημειώνει τα παρακάτω:

Αναλυτικά αναφέρει:

"Μετά τη συνάντηση που είχαμε στις 18 Ιανουαρίου με τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριο Λεγάτο όπου αντιπροσωπεία μας είχε ενημέρωση για το τελωνείο και δεδομένου ότι μετά τη γνωστοποίηση της συνάντησής μας σε ΜΜΕ μας ανακοίνωσε ότι δεν θα μας ξαναδεχθεί στο μέλλον επειδή δεν τον ενημερώσαμε για την ενέργειά μας, θα θέλαμε να ενημερώσει πια δημοσίως τα εξής:

Τα τεύχη προϋπολογισμού τα παρέδωσε το μελετητικό γραφείο των Αθηνών που είχε υποσχεθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου; Να θυμίσουμε ότι έχουν περάσει επιπλέον 2 μήνες από την τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει απευθείας με τον υπεύθυνο του γραφείου των Αθηνών και είχε υποσχεθεί τότε ότι θα τα παρέδιδαν άμεσα.

Εάν ναι να πληροφορήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τη χιακή κοινωνία για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων και αν θα αναλάβει το έργο η ΜΟ.Μ.ΚΑ όπως είχε γραφθεί τέλη Δεκεμβρίου ή θα γίνει διαγωνισμός. Εάν όχι τί ενέργειες θα γίνουν ώστε να μην οδηγηθούμε σε παρόμοια κατάσταση με το αεροδρόμιο.

Επίσης σε σχέση με το «λίφτινγκ» του υφιστάμενου κτιρίου και μετά την παρέλευση 2,5 εβδομάδων τί έχει γίνει μέχρι στιγμής;

Τελειώνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι η άρνηση του να μας ξαναδεχθεί επειδή γνωστοποιήσαμε την συνάντηση που είχαμε μαζί του ενώ ως Σύλλογος που εκπροσωπεί τα 3/4 των κλινών του νησιού έχουμε γνωστοποιήσει τις συναντήσεις μας με την Υπουργό Τουρισμού, βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες κ.λπ. το αφήνουμε στην κρίση των Χιωτών. Το τελωνείο δεν αποτελεί μαγαζί κανενός, ανήκει στο Δημόσιο και όποιος αναλαμβάνει αυτό το πόστο είναι υποχρεωμένος να δίνει εξηγήσεις και να ενημερώνει όποτε του ζητηθεί από τους θεσμικούς φορείς. Εμείς δεν έχουμε καμία κακή πρόθεση μάλιστα 3 μέρες πριν τη συνάντηση μαζί του στείλαμε δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ ότι χαιρετίζουμε θετικά τις αρχικές του δηλώσεις περί «λίφτινγκ» και μία μέρα μετά τη συνάντηση μαζί του ενημερώσαμε την γραμματέα του να μας καλέσει για να λυθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση αλλά δεν μας κάλεσε ποτέ."

Σχετικά Άρθρα