Ξανά αυτοκινητοπορεία για το Θόλος

Τετ, 24/02/2021 - 17:20

Μετά την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επί αιτήματος του υπουργείου Μετανάστευσης για την δημιουργία κλειστού ΚΥΤ στον Θόλο, οι τοπικές Κοινότητες Βροντάδου, Λαγκάδας και Συκιάδας αντιδρούν κατ' αρχήν με κλείσιμο της επαρχιακής οδού Χίου - Καρδαμύλων και αυτοκινητοπορεία στο κέτρο της πόλης το Σάββατο.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση: 

Μετά την θετική -πλην απαράδεκτη- απόφαση, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης, με στόχο την δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή «Παχύ - Θόλος» τοπικά συμβούλια Συκιαδας -Λαγκάδας -Βρονταδου.

Το Σάββατο 27 Φλεβάρη 2021  9.00πμ διοργανώνουν συγκέντρωση στη διασταύρωση για Θόλος.

1. Κλείνουν την επαρχιακή οδό Χίου - Καρδαμυλλων στο ύψος «Θόλος» 9:30 -10:30 π.μ. συμβολικά.

2. 10.30 π.μ. ξεκινούν από το ίδιο σημείο αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της πόλης.

Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά.

Καλούμε όλους τους Χιώτες να μας συμπαρασταθούν, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης  για φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο του αγώνα.

Στο μεταξύ από την Συντονιστική Επιτροπή αγώνα δόθηκε στην δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση: 

 

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου , μπροστά στην επιμονή της κυβερνησης να επιβάλλει την πολιτική του εγκλωβισμού στα νησιά μας ,  εχοντας επιλέξει αυτή τη φορά το Θόλος , μετά και την απαράδεκτη εγκριτική απόφαση του ΚΑΣ για την περιοχή , στηρίζει τον αγώνα που έχουν προκηρύξει τα τοπικά συμβούλια  της Συκιαδας - Λαγκάδας και του Βρονταδου.

Με τη σειρά της προτρέπει όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωσει τα τοπικά συμβούλια για το Σάββατο 27 Φλεβάρη .

Συγκεκριμένα να μετέχουν στη συγκέντρωση  στη διασταύρωση στο Θόλος το Σάββατο στις 9:00πμ και στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου και στην αυτοκινητοπομπή προς τη χώρα που θα ακολουθήσει με εκκίνηση 10:30 πμ από το Θόλος .

Η πορεία θα είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά , με οσους δεν ανέβουν στο Θόλος να χρησιμοποιούν παράδρομους στο Βροντάδο και πόλη για να την ακολουθήσουν .

Μην ξεχνάτε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολη των κυβερνητικών ΜΑΤ στο νησί μας . 

Μην ξεχνάτε το σύνθημα που αγκαλιάζουμε όλοι: 

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά .

Στελνουμε μήνυμα από τη Χίο , τη Μυτιλήνη που κινητοποιούνται την Κυριακή για τους ιδιους με εμάς λόγους , ότι αυτή η πολιτική δεν θα περάσει !

Όλοι και όλες στον αγώνα !

 

Σχετικά Άρθρα