Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

"Ξανά μανά" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό!

Πέμ, 17/11/2016 - 07:00

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο  Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί η κυβερνητική πρόταση, όπως αυτή κατατέθηκε στη συνάντηση με τον Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα για όλες τις λεπτομέρειες και να αποφασίσει εκ νέου για τη στάση που θα τηρήσει.

Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι διευρυμένη, καθώς ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, θα ζητήσει να βρίσκονται στην αίθουσα όλοι όσοι μετείχαν στη συνάντηση με τους Υπουργούς, δηλαδή οι Βουλευτές του νησιού, η Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Την αντίθεσή του ως προς τη σύγκληση ενός ακόμη Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό επαναδιατύπωσε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, τονίζοντας ότι έχει παρθεί ξεκάθαρη απόφαση σε προηγούμενη συνεδρίαση. 

Τέλος, ανάμεσα στα άλλα θέματα της καθημερινότητας που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση, ήταν και η ομόφωνη παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Χίου στην Αστυνομία και στο Λιμενικό προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους, κυρίως λόγω των προσφύγων.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:25
ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη», για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων, ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν, ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος: Μάρκος Σκούφαλος

Η Γραμματέας: Σοφία Γατανά