Ξεχνάμε προς το παρόν τον τουρισμό από Τουρκία

Τεχνική σύσκεψη υπό τον Ν. Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο της Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 28/06/2020 - 17:57

Δεν είναι το αντικείμενο μου αλλά είναι γνωστό ότι η πόρτα για την Τουρκία είναι κλειστή μέχρι νεωτέρας. Υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν. Βλέποντας και κάνοντας.

Αυτό απάντησε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που πραγματοποίησε την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. επίσκεψη στο Αεροδρόμιο του νησιού μας, στα πλαίσια ανάλογων στα 27 Αεροδρόμια της χώρας.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ν. Νύκτας, ο Περ. Αστ. Διευθυντής κος Ντουρουντούς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αερολιμενάρχης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, που έφτασε με το αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας, περιηγήθηκε τους χώρους και εκτός από την δήλωση του για την Τουρκία μετά από ερώτημα που του τέθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκε στο θέμα των ελέγχων στα Αεροδρόμια της χώρας, ακόμα και σε εκείνο του νησιού μας, που τουλάχιστον πέρσι δεν ήταν προορισμός για καμιά διεθνή πτήση. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, είπε, η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και αυτό που δεν είχαμε πέρσι για τη Χίο μπορεί να το έχουμε φέτος.

Αποτελεί πύλη εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα δούμε ξανά τους χώρους και θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, ώστε και στο Αεροδρόμιο της Χίου να υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν στοχευμένους ελέγχους.

Οι έλεγχοι, λέω ότι θα είναι στοχευμένοι, διότι θα γίνονται μέσω μιας πλατφόρμας, βάσει της οποίας, όποιος ταξιδιώτης μπαίνει στη χώρα θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή, συμπληρώνοντας το απαραίτητο έντυπο το οποίο ήδη ανακοινώθηκε με την σχετική νότα, βάσει του οποίου δεν θα υπάρχει κανένας που να εισέρχεται στη χώρα και να μην ξέρουμε την πορεία και την διαδρομή του. Νομίζω ότι είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα μας.

Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτεραιότητα το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η στήριξη του τουρισμού, πέρα και από οτιδήποτε άλλο, είναι απόλυτη επιλογή μας το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις. Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να είναι μόνο οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν.

 

episkepsi_hardalia_se_aerodromio_hioy_enopsei_anoigmatos_ptiseon

Σχετικά Άρθρα