Ξεχωριστή σύσκεψη για τα ΠΡΟΚΕΚΑ στα νησιά με εκπροσώπους των Δήμων

Αύριο στην Αθήνα, υπό τον Αλκιβιάδη Στεφανή
Τετ, 08/01/2020 - 14:13

Δεν ξέρουμε που αποσκοπούν οι ξεχωριστές συσκέψεις, υπό τον Αλκιβιάδη Στεφανή, υφυπουργό Άμυνας και υπεύθυνο για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, αλλά όπως έγινε γνωστό, εκτός της προγραμματισμένης για σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι σύσκεψης που θα γίνει παρουσία και άλλων συναρμόδιων υπουργών και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αύριο στις 3 μ.μ. κλήθηκαν σε νέα συνάντηση - συζήτηση που θα γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών και εκπρόσωποι των Δήμων. Μάλιστα από το Δήμο Χίου θα συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος, Χάρης Μπουρνιάς.

Θυμίζουμε ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η πρόταση της Κυβέρνησης για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στα νησιά, με δυναμικότητα 5.000 και πλέον ατόμων.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ για το  εαν θα γίνει ή όχι η σημερινή σύσκεψη αφού σύμφωνα με την  πρόσκληση που εστάλη στο Δήμο Χίου, η αυριανή σύσκεψη θα γίνονταν αντί της προβλεπόμενης σήμερα και  θα μετείχαν Περιφερειάρχες,  βουλευτές, Δήμαρχοι, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γ.Γ. Υποδοχής Εμ. Λογοθέτης και ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Νωρίτερα σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειάρχη, επιβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη θα γίνει κανονικά.

 

Σχετικά Άρθρα