Ξεκαθαρίζουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στη Χίο

Ίσως και "εισερχόμενοι" από άλλους χώρους στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, αισιοδοξία στο ΚΙΝΑΛ για κατάκτηση της έδρας
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/06/2019 - 14:12

Σε κινητικότητα αυτές τις ημέρες οι κομματικοί μηχανισμοί για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, εν’ όψει εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε το πρωί στο Ράδιο «Α» ο Συντονιστής, Φραγκίσκος Σέργης, έχει στείλει στο οργανωτικό του κόμματος και στην εκλογική επιτροπή προτάσεις και αυτοπροτάσεις υποψηφίων ώστε μετά την εξέτασή τους από τα συγκεκριμένα όργανα να καταλήξουν στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

«Μπορεί και από τη Δευτέρα να ξεκινήσει η ανακοίνωση υποψηφίων», ανέφερε ο κος Σέργης ο οποίος μίλησε και για το ενδεχόμενο, να περιληφθούν στο τοπικό ψηφοδέλτιο και υποψήφιοι από άλλους χώρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής η μόνη  βέβαιη υποψηφιότητα είναι εκείνη του νυν Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη. Όσο για τον αριθμό των προτεινόμενων αυτός, όπως είπε, είναι μικρότερος από το 2015 και κινείται κάτω από τον αριθμό των 10, χωρίς να αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημα με την εξεύρεση γυναικών.

Αντίθετα οι υποψήφιες γυναίκες αποτελούν ζήτημα για το ΚΙΝΑΛ, όπως ανέφερε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος στη Χίο, Μιχάλης Παρλαμάς, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν τα περισσότερα κόμματα. Θεωρώντας ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να παλέψει την επαναφορά της μιας έδρας στη Χίο, σημείωσε ότι εκτός της υποψηφιότητας του πρώην Δημάρχου και Νομάρχη, Πολύδωρου Λαμπρινούδη, που έχει ανακοινωθεί κεντρικά από τις αρχές του χρόνου, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν και οι υπόλοιπες 3 θέσεις στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

Χθες για τις υποψηφιότητες έγινε συζήτηση στη συνεδρίαση της ΝΕ Χίου του ΚΙΝΑΛ, έχουν ήδη γίνει προσεγγίσεις σε εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές, ενώ την Κυριακή προγραμματίζεται διευρυμένη συνεδρίαση στην οποία θα καταλήξουν στην πρόταση για την τετράδα της Χίου που θα κατατεθεί κεντρικά.

Ωστόσο, όπως είπε, «τον πρώτο λόγο στις τελικές αποφάσεις έχουν οι τοπικές οργανώσεις».

xekatharizoyn_tin_epomeni_evdomada_oi_ypopsifioi_voyleytes_syriza_sti_hio

Σχετικά Άρθρα