Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ευστάθεια του φράγματος "Κόρης Γεφύρι"

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 30/10/2020 - 13:50

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες και η πρόσφατη παρέμβαση του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να έρθει σήμερα το πρωί ομάδα από το Πανεπιστήμιο Πατρών προκείμενου να ξεκινήσει το ερευνητικό έργο για την ευστάθεια του φράγματος «Κόρης Γεφύρι».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο έχει γίνει η εγκατάσταση των οργάνων για να ξεκινήσουν οι μετρήσεις που θα εντοπίσουν τα ασθενή σημεία στο φράγμα.

«Επόμενο βήμα μετά τον εντοπισμό τυχόν ευαίσθητων σημείων είναι οι γεωτρήσεις, ενώ από τα αποτελέσματα όλης αυτής της έρευνας εξαρτάται και η πορεία του έργου του φράγματος», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος συμπληρώνοντας ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου εκτιμά ότι τα τελικά πορίσματα, που όπως αναφέραμε θα κρίνουν και την πορεία του έργου, θα είναι έτοιμα μετά από τρεις μήνες.

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα έχει προχωρήσει και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Δαφνώνα, διευκολύνοντας τους κατοίκους  του οικισμού, έργο που αποτελεί μέρος της εργολαβίας του φράγματος.

 

 

xekinisan_oi_ergasies_gia_tin_eystatheia_toy_fragmatos_koris_gefyri

Σχετικά Άρθρα