Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις για την παράκαμψη του Χαλκειούς

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/05/2020 - 13:59

Προχωρά το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, τις επόμενες ημέρες θα μπορούν ιδιοκτήτες γης από τα σημεία που θα περάσει ο δρόμος να προσέρχονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου για πλήρη ενημέρωση.

«Τρεις μέρες την Εβδομάδα θα δεχόμαστε, μετά από ραντεβού, ιδιοκτήτες της περιοχής του Χαλκειούς» ανέφερε ο κ.Μπουγδάνος.

Η απαλλοτριωτέα έκταση απεικονίζεται στα εγκεκριμένα κτηματολογικά διαγράμματα και κτηματολογικό πίνακα που έχουν αναρτηθεί από τον Ιανουάριο, ενώ το ποσό των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται στα 600.000€, με ένα τμήμα του να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου που φτάνει τα 4.180.000€.

«Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στα οχήματα, όσο και στους πεζούς, μιας και θα έχει μεγάλα πεζοδρόμια», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, το οποίο θα ξεκινά από το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων και θα φτάνει μέχρι τον κόμβο του Ζυφιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Πολυτεχνείου 1, 82131 Χίος, Τηλ. 2271350568 και e-mail: d.technikonerg@chios.pvaigaiou.gov.gr

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/07/2020 - 20:16

 

Με αφορμή δημοσιεύματα για επιχειρούμενη επέμβαση στην παραλία του Βροντάδου στη θέση «Κατσουνάκι» και εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και την Κτηματική Υπηρεσία Χίου, καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ξεκαθαρίσουν άμεσα αν:

-        Επιχειρήθηκε καθαρισμός της περιοχής όπως ισχυρίζονται ή έγινε προσπάθεια διαμόρφωσης της παραλίας;

-        Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εάν ναι με ποιον τρόπο, πότε και από ποιον;

-        Έχουν γίνει προσχώσεις στο σημείο από εργολάβο καθ’ υπόδειξη και επίβλεψη του Δήμου;

-        Ποια μελέτη έχει γίνει για την όποια επέμβαση και από ποια υπηρεσία του Δήμου;

Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο ο Δήμος να ελέγχεται για τυχόν παράνομες προσχώσεις και να δίνει αρνητικό παράδειγμα αυθαιρεσίας.