Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις για την παράκαμψη του Χαλκειούς

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/05/2020 - 13:59

Προχωρά το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, τις επόμενες ημέρες θα μπορούν ιδιοκτήτες γης από τα σημεία που θα περάσει ο δρόμος να προσέρχονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου για πλήρη ενημέρωση.

«Τρεις μέρες την Εβδομάδα θα δεχόμαστε, μετά από ραντεβού, ιδιοκτήτες της περιοχής του Χαλκειούς» ανέφερε ο κ.Μπουγδάνος.

Η απαλλοτριωτέα έκταση απεικονίζεται στα εγκεκριμένα κτηματολογικά διαγράμματα και κτηματολογικό πίνακα που έχουν αναρτηθεί από τον Ιανουάριο, ενώ το ποσό των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται στα 600.000€, με ένα τμήμα του να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου που φτάνει τα 4.180.000€.

«Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο στα οχήματα, όσο και στους πεζούς, μιας και θα έχει μεγάλα πεζοδρόμια», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, το οποίο θα ξεκινά από το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων και θα φτάνει μέχρι τον κόμβο του Ζυφιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Πολυτεχνείου 1, 82131 Χίος, Τηλ. 2271350568 και e-mail: d.technikonerg@chios.pvaigaiou.gov.gr

xekinoyn_oi_apallotrioseis_gia_tin_parakampsi_toy_halkeioys

Σχετικά Άρθρα