Ξεκινούν τα έργα για τη στέγαση της Πολιτικής Προστασίας στο "Καλουτάς"

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/08/2022 - 11:13

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα την Σύμβαση Κατασκευής του Έργου Αναδιαρύθμιση Τμήματος Κτιριακού Συγκροτήματος «Γ. Καλουτάς» για κάλυψη των αναγκών Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χίου συνολικής δαπάνης 67.706€.

Θυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρουλής είχε αναφερθεί στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής για επανάχρηση του κτιρίου για τη στέγαση της πολιτικής προστασίας αλλά και τις σκέψεις που υπήρχαν προκειμένου να μεταφερθεί εκεί και η Διεύθυνση Μεταφορών. Μην ξεχνάμε ότι στον περιβάλλοντα χώρο του κέντρου γίνονται και εξετάσεις οδήγησης.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Λ. Αθηνάδη, σχεδιάζεται η παραχώρηση της κύριας αίθουσας του κέντρου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου. Σημειώνεται ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε στη Λήμνο, αλλά αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στη Χίο στις αρχές του φθινοπώρου.

 

metafora_sto_kaloytas_politikis_prostasias_dnsis_metaforon

Σχετικά Άρθρα