Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Ξηλώστε την πινακίδα γιατί θα κλάψουμε ανθρώπους !

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 30/11/2019 - 19:26

Μια παροιμία λέει άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας !

Αυτό σήμερα αφορά εμένα που επί τόσο καιρό περπατώ βλέπω ακούω καί οσφραίνομαι παρακολουθώ και γράφω.

Σήμερα γράφω για την δική μου στραβομάρα που ένας γνωστός συμπολίτης μας με σταμάτησε στην παλιά επαγγελματική μου γειτονιά μπροστά στο Στέκι στην Ελευθερίου Βενιζέλου και επί λέξη μου λέει εσύ που τά βλέπεις όλα και τά γράφεις γιατί δεν λες και για την συγκεκριμένη απαγορευτική πινακίδα προς τα δεξιά που προχθές σταμάτησα απότομα και παρ' ολίγον να γίνουμε φυσαρμόνικα με άλλα αυτοκίνητα που ερχόταν πίσω μου;

Και αναλύω όπως φαίνεται στην φωτογραφία ή πινακίδα βρίσκεται στά φανάρια του Παρθένη πηγαίνοντας από την πόλη προς αεροδρόμιο μπροστά από τους πίνακες ηλεκτροφωτισμού και των φαναριών αλλά και τις κολώνες φωτισμού του δρόμου.

Κύριοι φωστήρες συγκοινωνιολόγοι καλά εγώ βέβαια περπατώ καθημερινά αλλά συνήθως έρχομαι από τόν Παρθένη προς την πόλη, εσείς που κάνατε και δοκιμαστικά στά φανάρια δεν είδατε ότι αυτή η πινακίδα είναι παράνομη αφού όλοι οι δρόμοι από το Ελληνικό Κάστρο μέχρι και την λεωφόρο Παρθένη επιτρέπεται να στρέφουν όλα τα οχήματα δεξιά ;

Ξηλώστε την πρωτού κλάψουν μανούλες και παιδιά. Στο μεταξύ άντε να δούμε τα περιβόητα... έξυπνα φανάρια πότε επιτέλους θα ανάψουν;

Βέβαια σήμερα είδα και μία ωραία εικόνα στην παραλία της Μπέλλα Βίστα και την αποθανάτισα επειδή ήταν χαρούμενη με χορούς και τραγούδια αλλά και με το κατούρημα στά φύκια της παραλίας από λαθρομετανάστες και αμέσως το μυαλό και το ερέθισμα με πήγαν πολύ πίσω την δεκαετία του 1980 στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην παλιά μου γειτονιά εκεί που μου άνοιξε τά μάτια ο συμπολίτης μας για την παράνομη πινακίδα.

Υπήρχαν τρεις επαγγελματίες πού κατουρούσαν μέσα σε πλαστικά μπουκάλια επειδή δεν είχαν τουαλέτα στα μαγαζιά τους και οι μεν δύο τα άδειαζαν στον αγωγό τών οβρύων ο άλλος καθημερινά πότιζε τα δενδράκια που ήταν στα πεζοδρόμια ! Όποιος τον έβλεπε έλεγε να καί ένας καλός δημότης πού ποτίζει τά καημένα τα δενδράκια. Το κακό βέβαια ήταν ότι μετά από λίγο χρονικό διάστημα ξεραίνονταν εκτός της βρωμιάς της κατρουλήλας.

Έχουν φύγει και οι τρεις από τήν ζωή οι δύο ήταν καλοκάγαθοι και μάλλον θά πήγαν στον Παράδεισο αλλά αυτός πού πότιζε τα δενδράκια δεν το νομίζω με την όλη συμπεριφορά του απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας ίσως τράβηξε για το υπερπέραν !

Αυτά για την ιστορία ! Πάντως οι λαθρομετανάστες και χόρευαν και τραγουδούσαν αλλά και μας κατουρούσαν !

Καλό Σαββατοκύριακο! Με πολύ γέλιο και χαρά παρά την διεθνή αναμπουμπούλα !

Χίος 30 Νοεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 20:55

Πιθανότητα διάσπασης της παναιγιακής κινητοποίησης της Τετάρτης διαφαίνεται στο ορίζοντα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορείς, προεξάρχοντος του ΚΚΕ, που διαφωνούν με το τελικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί, με την αφίσα που κυκλοφορεί, που παρακάμπτει το προσφυγικό πρόβλημα, αναφέροντας μόνο το μεταναστευτικό και από το γεγονός ότι φημολογείται ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της Χίου θα υπάρξει μόνο ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.  

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά δυό συγκεντρώσεις και στο θέμα αυτό.