Υπ. Υγείας και Πολιτικής Προστασίας να επιβάλλουν υποχρεωτικό έλεγχο εισερχομένων στα νησιά για covid 19

Σκέψες για υποβολή αιτήματος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου - Προς το παρόν λήψη προληπτικών μέτρων με καμπάνια ενημέρωσης στις πύλες εισόδου
Παρ, 26/02/2021 - 14:29

Νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στα πλαίσια της λήψης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του covid 19, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των δύο αντιπεριφερειαρχών Χίου και Δ. Υγείας, Παντελή Μπουγδάνου και Παντελή Βρουλή, αντίστοιχα και εκπροσώπων από τον Ιατρικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, το Κέντρο Υγείας Χίου και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Χίου.

Άμεσα, όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Π. Μπουγδάνος, θα ληφθούν αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή για να γίνει καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών στις πύλες εισόδου, στο αεροδρόμιο και στα πλοία, με αφίσες και φυλλάδια για τα σημεία στα οποία μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test, ενώ σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο θα προωθηθεί η διενέργεια αντίστοιχων τεστ σε εργασιακές ομάδες που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στον κορωνοϊό.

Ο κος Μπουγδάνος επισήμανε τέλος ότι σκοπεύει να παρέμβει με επιστολή του στους Υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εξεταστούν μέτρα για τους εισερχόμενους στα νησιά (όπως π.χ. γίνεται για τους εισερχόμενους στη χώρα από το εξωτερικό) στην προσπάθεια θωράκισης του πληθυσμού από την πανδημία.

«Ένα rapid test δεν κοστίζει τίποτα και γίνεται γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα