Υπό την… «σκιάν» 18 Ραφάλ υποδέχεται ο Μητσοτάκη τον Ερντογάν του casus belli…

Δευ, 04/12/2023 - 19:09

«Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, υπό την... σκιάν 18... super Ραφάλ, υποδέχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον Ερντογάν, ο οποίος έρχεται... φιλικός, διατηρώντας όμως το casus belli, δηλαδή την απειλή πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια».

Με αυτή την χαρακτηριστική διατύπωση σχολίασε στην κυριακάτικη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο BLUE SKY, ο Κώστας Μαρδάς την έλευση του Τούρκου Προέδρου στην ελληνική πρωτεύουσα, μετά από πενταετή περίοδο συνεχούς κλιμάκωσης που έδωσε τη θέση της στην μετασεισμική ύφεση.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος – συγγραφέας, επεσήμανε ότι ναι μεν υπάρχει πεντάμηνη μείωση των παραβιάσεων στον εναέριο χώρο (Απρίλιο- Αύγουστο) με μόνο 6 παραβιάσεις τον Σεπτέμβριο και 2 τον Οκτώβριο έναντι 11.000 παραβιάσεων του 2022, αλλά στα χωρικά μας ύδατα οι παραβιάσεις έφθασαν τις 900 έναντι 1500 του 2022.

Παρατήρησε επίσης ότι, παρά το χαμήλωμα των τόνων, ο Ερντογάν ουσιαστικά παραβίασε το άτυπο μορατόριουμ δηλώσεων, καθώς μόλις πρόσφατα διακήρυξε ότι η συμπεριλαμβάνει και τη Θεσσαλονίκη στη γεωγραφία της… καρδιάς του.

Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις, απάντησε ότι όλα είναι πιθανά, αλλά εκτίμησε πως θα πάρει από τον Πρωθυπουργό την απάντηση που του αξίζει.

Και κατέληξε:

«Όταν συνομιλεί η Χαμάς με το Ισραήλ, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επικρίνουν τον διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας. Απλώς, πρέπει να ξέρουμε ότι στο διάλογο υπάρχει όριο κυριαρχίας μας και ότι αν αποτύχει ο διάλογος, τότε θα οδηγηθούμε πάλι σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση που μπορεί να φθάσει στη σύγκρουση… Γι’ αυτό ας είμαστε έτοιμοι για όλα…».

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 45.00 έως 51.00: https://www.youtube.com/watch?v=rAARTukqaV8

Σχετικά Άρθρα