Το Υπουργείο Υγείας έχει τη λύση για το ασθενοφόρο της Βολισσού

Κατατεθειμένο αίτημα πρόσληψης από κάτοικο της περιοχής
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 11/03/2021 - 14:50
Ηχητικό απόσπασμα: 

Λύση, τουλάχιστον για την επόμενη διετία, για την κάλυψη της θέσης του οδηγού στο ασθενοφόρο της Αμανής, από το Υπουργείο Υγείας,  αρχίζει να φαίνεται στο βάθος του τούνελ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» η δημοτική σύμβουλος της Αμανής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Χίου της Ν.Δ., Βιβή Ποταμούση αλλά και από τις αναφορές του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παντελή Βρουλή. 

Η Βιβή Ποταμούση που έχει ασχοληθεί με το θέμα και από την προηγούμενη θητεία της στο Δήμο Χίου αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα και την προσπάθεια νομιμοποίησης για την πρόσληψη οδηγού, λέγοντας ότι πλέον μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προβλέφθηκε κενή θέση στη συγκεκριμένη ειδικότητα και χθες κάτοικος της περιοχής κατέθεσε αίτημα πρόσληψης.

Πρόκειται για οδηγό που μέχρι τώρα δραστηριοποιείται εθελοντικά στην περιοχή και που ενδιαφέρεται να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Η προκήρυξη του υπουργείου αφορά προσλήψεις διετούς διάρκειας, με την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Χίου της Ν.Δ. να θεωρεί ότι θα δοθεί λύση.

Την ίδια θετική προοπτική είχε διατυπώσει λίγο νωρίτερα στο Ράδιο “Α” ο Παντελής Βρουλής ο οποίος επικαλέστηκε συνομιλία του με το Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου ο κ. Χρήστο Ροϊλό και σημείωσε ότι του μετέφερε ότι εφόσον υπάρχει αίτημα για πρόσληψη στη συγκεκριμένη θέση το θέμα θα αντιμετωπιστεί.

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται και από το Δήμο, αν και αναρμόδιος, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο αντιδήμαρχος Αμανής Κυριάκος Ζωάνος, ελπίζοντας για τη θετική έκβαση του ζητήματος.

Στα αξιοσημείωτα αυτής της υπόθεσης, είναι ότι η "λύση μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Υγείας για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού" έγινε γνωστή στην κα Ποταμούση  μέσω ανάρτησης του "φίλου" Δημάρχου των Λειψών που είδε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία ενημέρωνε για την κάλυψη μιας αντίστοιχης θέσης με την παράλληλη αγορά ασθενοφόρου.

"Από εκεί και ύστερα αρχίσαμε να διερευνούμε τη δυνατότητα που υπάρχει και για τον οδηγό στην Βολισσό. Αναφέρθηκε ως κενή η θέση και ακολούθησε η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος", ανέφερε η κα Ποταμούση.

to_ypoyrgeio_ygeias_ehei_ti_lysi_gia_to_asthenoforo_tis_volissoy

Σχετικά Άρθρα