1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 16/06/2022 - 06:11

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το απόγευμα η νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με τίτλο «1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».

Η έκδοση αυτή είναι επιμέλειας του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ κι αναφέρεται στην Iμπεριαλιστική Εκστρατεία στη Μικρά Ασία και στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κρατών στην περιοχή, που προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θύματα και ξερίζωσαν εκατομμύρια Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων κ.ά. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, που έφτασαν στην Ελλάδα και ρίχτηκαν στην πιο σκληρή ταξική εκμετάλλευση.

Επίσης, περιέχεται πλούσιο υλικό για γνωστές και άγνωστες πλευρές αυτού του πολέμου: Καταγράφονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η εμπλοκή της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης, παρουσιάζεται η «αχαρτογράφητη» δράση των αντιπολεμικών ομίλων στο εσωτερικό του αστικού στρατού, διερευνάται ο βαθμός αποσταθεροποίησης της καπιταλιστικής εξουσίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΤΟ Χίου του ΚΚΕ στον αύλειο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου (Αστική Σχολή) με κεντρικό ομιλητή τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στην Αλήθεια TV.

Σχετικά Άρθρα