Χίος, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

1ης Γιορτή Κτηνοτροφίας από τις 26 -27 - 28 Ιουλίου στο Πιτυός

Τετ, 17/07/2019 - 16:11

 Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Πιτυός για τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας από τις 26 -27 - 28 Ιουλίου.

Στο χορό των προετοιμασιών μπήκε ως αρωγός και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, παρότι η έλλειψη προσωπικού δεν της επιτρέπει σήμερα τη σταθερή λειτουργία του πύργου του Πιτυούς, έστειλε συνεργείο καθαρισμού και ο Πύργος θα είναι επισκέψιμος και τις τρεις ημέρες της Γιορτής. 

Το ευχάριστο είναι ότι ο πύργος διατηρείται εσωτερικά σε άριστη κατάσταση και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει όσους τον επισκεφτούν. 
Οι φορείς του Πιτυούς ευχαριστούν για τη συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 24/09/2019 - 10:38

Ένα ακόμη αλληγορικό παραμύθι, της Αρετής Παληού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άλφα Πι". Μετά το "Σώζοντας την ελπίδα" η Αρετή Παληού γράφει για ένα μυστήριο και μια αλήθεια στο παραμύθι που τιτλοφορείται "Το μαγικό τριαντάφυλλο".

Τι μυστήριο μπορεί να κρύβει ένα κατακόκκινο, μαγικό τριαντάφυλλο που εμφανίζεται μόνο τη νύχτα;

Μήπως στην πραγματικότητα κρύβει μια αλήθεια που όλοι ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε; Είναι ο άνθρωπος, τελικά, ικανός να αλλάξει τον κόσμο;
Δύο προβατάκια με περίσσιο θάρρος, τόλμη και ελπίδα για νίκη θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτές τις απορίες και να εξαφανίσουν τη διχόνοια από το δικό τους κόσμο.

 

Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι που επιδιώκει να διδάξει τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και πάνω απ’ όλα της αναζήτησης της αλήθειας.
 

Η Αρετή Παληού γεννήθηκε στη Χίο το 1999 και σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Έχει βραβευτεί σε τρεις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.