7ο Φεστιβάλ «Μούσα Ελληνική» με διαλέξεις, μουσικά εργαστήρια και συναυλίες

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/05/2023 - 13:57

Για  έβδομη χρονιά η «Μούσα Ελληνική», ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Οργανισμός που εδρεύει στη Χίο, διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής της Χίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ειδικό για τη σύγχρονη, λόγια ελληνική μουσική.

Η ιδρύτρια καλλιτεχνική διευθύντρια της «Μούσας» Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογος-μουσικός, τ. μαέστρος Χορωδίας Χίου, μαζί με τον καλλιτεχνικό σύμβουλο και πρόεδρο της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του φεστιβάλ Αλέξανδρο Καλογερά, συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο Μουσικό Κολέγιο της Βοστώνης γνωστό ως Berklee College of Music, διοργάνωσαν μέχρι τώρα έξι φεστιβάλ  με επίκεντρο την ελληνική μουσική παράδοση ως πηγή έμπνευσης των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, κάθε χρόνο, περιλαμβάνει συναυλίες, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, πρεμιέρες μουσικών έργων, φόρα νέων συνθετών και παρουσίαση συνθέσεων που γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας του Φεστιβάλ, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Εκφρασης Νέων για μαθητές όλων των βαθμίδων και άλλες δράσεις.

Συμμετέχουν: διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίων, προσκεκλημένοι μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μουσικοί από τη Χίο και μαθητές.

7o_festival_moysa_elliniki_me_dialexeis_moysika_ergastiria_synaylies

Σχετικά Άρθρα