Από τα μανιασμένα κύματα των Ψαρών στους Παιδικούς Σταθμούς του 1990

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV επεισόδιο Νο 88 25/12/24
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/01/2025 - 06:11

Μέσα από το αρχείο της τοπικής τηλεόρασης βρισκόμαστε στο 2005,όταν τον Φεβρουάριο τα μανιασμένα κύματα των Ψαρών, χτυπούν αλύπητα το «Παναγία Ψαριανή» ένας δε ναύτης χάνει τη ζωή του.

Ο Γιάννης Παπαμιχάλης, ερασιτεχνικά με μια κάμερα χειρός εκείνης της εποχής καταγράφει απίστευτες εικόνες θαλασσοταραχής, όπως επίσης κατέγραψε μετά από αρκετές ημέρες αποκλεισμού μεταφορά τροφίμων στο ακριτικό νησί.

Την ίδια περίοδο η Ευγενία Κώττη παίρνει συνέντευξη από την Ορθοδοντικό Μαρία Ζύμαρη ενώ πολλά χρόνια πρίν το μακρινό 1990 ξεσπά κρίση με το θέμα των Παιδικών Σταθμών, που τότε για πρώτη φορά περνούν στους Δήμους. Καταγράψαμε και έχουμε στο αρχείο τις απόψεις του Περ. Δ/ντη τότε Χίου Βεβετσάτου, του Δημάρχου Καμποχώρων Πολ. Λαμπρινούδη και του Προέδρου του Εργ. Κέντρου Γιώργου Στείρου.

 

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_88_080125

Σχετικά Άρθρα