Από την υποψηφιότητα Ζωφού, μέχρι τον Περιφερειακό δρόμο του… Κάστρου, μέσω της Πασχαλιάτικης αγοράς του… 2006

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ Νο 11 24/5/23
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 25/05/2023 - 18:59

11η εκπομπή «Μια σταγόνα ιστορίας» και ξεκινάμε από το μακρινό 1997, όπου ένας εκ των υποψηφίων Δημάρχων ήταν και ο Γιάννης Ζωφός, που μίλησε στην Ευγενία Κώττη για το πρόγραμμα της παράταξης του Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση. Παρατηρήστε κοινά σημεία με το σήμερα.

Κοινά σημεία μπορούμε να διακρίνουμε και σε ένα άλλο ρεπορτάζ. Το πραγματοποιεί το 2006 στην αγορά της Χίου η Αγγελική Κωνσταντίνου. Ο Δίοπας με την λατέρνα του, ένας παστελάς, ο Κρεοπώλης Ζαφείρης, που τονίζει ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να ψωνίσει άνετα το κρέας της με 80 ευρώ και δείτε επίσης μια… λεπτομέρεια. Πόσο ο κόσμος δεν είναι ακόμα εξοικειωμένος με τις κάμερες και με πόση δυσκολία μιλάει.

Και από το 2006 στην εκπομπή αυτή από το αρχείο της ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV πάμε στο 2001, όπου η Ευγενία Κώττη πραγματοποιεί ρεπορτάζ στην Μονάδα ΑμΕΑ τότε στον Κοφινά, όπου λειτούργησαν για πρώτη φορά Επαγγελματικά Εργαστήρια ΑμΕΑ. Μιλάει με εκπαιδευτές, με γονείς αλλά και με εκπαιδευόμενους.

Η εκπομπή κλείνει με μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου του 2004 που αφορούσε τον περίφημο Περιφερειακό δρόμο του Κάστρου, που η Δημοτική αρχή επιχείρησε να κατασκευάσει… άνευ αδειών! Παρατηρήστε την λεπτομέρεια, χαρακτηριστική του τότε κλίματος. Ο Δήμαρχος Μ. Μεννής απευθύνεται στους Δημοτικούς Συμβούλους με το… μικρό τους όνομα.

mia_stagona_istorias_-_epeisodio_11_240523

Σχετικά Άρθρα