Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Από τον "Φάρο" στα πέρατα του χορού του ελληνισμού και του κόσμου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 06/09/2015 - 23:43

Μια μουσική – χορευτική παράσταση στα «πέρατα της Ρωμιοσύνης», παρουσίασε ο Φάρος Βαρβασίου στο Ομήρειο, εγκαινιάζοντας έτσι και την φθινοπωρινή  περίοδο των εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου.  Με ακούσματα από την  Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη ,την Καππαδοκία και την Κύπρο, οι χορευτές του Φάρου πρόσφεραν  μια μουσική πανδαισία στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Ομήρειο. 
Για μήνα αφιερωμένο στην Μικρασία έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του Φάρου Κάτια Χούλη στον χαιρετισμό της ενώ καθήλωσε το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου με τα γεγονότα της καταστροφής και της προσφυγιάς, τόσο επίκαιρο και τόσο γνώριμο.

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο