Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Από τον "Φάρο" στα πέρατα του χορού του ελληνισμού και του κόσμου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 06/09/2015 - 23:43

Μια μουσική – χορευτική παράσταση στα «πέρατα της Ρωμιοσύνης», παρουσίασε ο Φάρος Βαρβασίου στο Ομήρειο, εγκαινιάζοντας έτσι και την φθινοπωρινή  περίοδο των εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου.  Με ακούσματα από την  Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη ,την Καππαδοκία και την Κύπρο, οι χορευτές του Φάρου πρόσφεραν  μια μουσική πανδαισία στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Ομήρειο. 
Για μήνα αφιερωμένο στην Μικρασία έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του Φάρου Κάτια Χούλη στον χαιρετισμό της ενώ καθήλωσε το αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου με τα γεγονότα της καταστροφής και της προσφυγιάς, τόσο επίκαιρο και τόσο γνώριμο.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 17:48

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια χειροτεχνίας με την τεχνοτροπία του βοτσαλωτού, για έφηβους κι ενήλικες, την Κυριακή 23 Αυγούστου, (ώρες 10:30 και 18:30), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του βοτσαλωτού και τη σημασιολογία των σχεδίων των «λιλαδωτών» -όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι- δαπέδων της Χίου. Θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών με βοτσαλωτές αυλές του νησιού που θα αποτελέσει έμπνευση για τη συνέχεια. Τέλος, με την καθοδήγηση της ομάδας του HutDIY,  οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το δικό τους μοτίβο σε ξύλινο καφασωτό πλαίσιο, δημιουργώντας με ασπρόμαυρα βότσαλα ένα μοναδικό έργο τέχνης για το σπίτι τους.

 

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα

 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ: 22710 72212 | www.piop.gr