Έφυγε η δική μας Μαίρη

Τρί, 24/11/2020 - 15:20

Ο  Δήμαρχος Οινουσσών Γεωργίος  Δανιήλ για την απώλεια της Μαίρης Παπακωνσταντίνου έκανε την κάτωθι δήλωση:

ΕΦΥΓΕ Η ΟΙΝΟΥΣΣΙΑ «ΓΛΥΠΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» Μαίρη Παπακωνσταντίνου

Έφυγε η Μαίρη Παπακωνσταντίνου, η γλύπτρια της Αιγνούσας, της Ευρώπης και του Κόσμου.

Έφυγε πολυβραβευμένη για το ευρύτατο, διορατικότατο και εμπνευσμένο έργο της, τιμημένη με πολλές σπουδαίες και ιδιαίτερες διακρίσεις όπως «Γλύπτρια της Ειρήνης» και «Γυναίκα της Ευρώπης».

Για εμάς όμως τους Αιγνουσιώτες έφυγε μία ξεχωριστή, αγαπημένη, πολύτιμη κόρη του νησιού μας. Για κείνην είναι σήμερα μεσίστια η Σημαία μας!

Η Μαίρη Παπακωνσταντίνου της «Γυναίκας του μόχθου» και της «Μητρότητας», του «Διάκου» και του «Τζαβέλλα», του «Ομήρου» και του «Στρατιώτη», των «Γλάρων» και της «Γοργόνας».

Η δική μας Μαίρη, που κέρδισε την αιωνιότητα μέσα στις καρδιές μας και στο μέταλλο των έργων, που είχαμε την ευλογία και την τιμή να μας αφήσει.

Θερμά συλλυπητήρια και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

Σ' αυτό αναφέρονται:

Η είδηση του θανάτου της Χιώτισσας γλύπτριας, ζωγράφου και συγγραφέως Μαίρης Παπακωνσταντίνου, μας βρίσκει ενωμένους στην θλίψη και στην συμπαράσταση προς τους οικείους της.

Στις μεγάλες απώλειες δεν αρμόζουν μεγαλοστομίες.

Η Χίος υποκλίνεται στην καλλιτεχνική παρακαταθήκη της Μαίρης Παπακωνσταντίνου, κρίκο στην αλυσίδα της σπουδαίας γλυπτικής παράδοσης του τόπου μας. Ελάχιστη υποχρέωση μας η μεγάλη επιθυμία της, η γλυπτική παρουσία του Ομήρου σε εμβληματικό χώρο του νησιού μας, να αναθερμανθεί και να πραγματωθεί.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου δεσμεύεται να στηρίξει κάθε κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Σχετικά Άρθρα