Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

Δευ, 25/10/2021 - 06:23

Με τίτλο «28η Οκτωβρίου 1940: Όταν οι απλοί άνθρωποι ταπείνωσαν τον φασισμό» η εκδήλωση στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο την παραμονή της επετείου.

Συζήτηση για τη συγκλονιστική ιστορία του Χιακού Συντάγματος Πεζικού το 1940 και προβολή της ταινίας «Το Μπλόκο» του Άδωνι Κύρου.

«28η Οκτωβρίου 1940: Όταν οι απλοί άνθρωποι ταπείνωσαν τον φασισμό»: Στα πλαίσια του αντιφασιστικού κύκλου εκδηλώσεων που πραγματοποιεί φέτος ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο (στην οδό Καλοπλύτου 44, στην πόλη της Χίου), καλεί όλους και όλες την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ. για μια ξεχωριστή συζήτηση - εκδήλωση - προβολή.

Στις 7.30, ο Κώστας Ζαφείρης θα μιλήσει για την συγκλονιστική ιστορία του Χιακού Συντάγματος Πεζικού το 1940, μια ιστορία ανάμεσα στον ηρωισμό και στον παραλογισμό. Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χίος: Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση».

Στις 8.30 μ.μ. ακολουθεί η προβολή της ταινίας «Το Μπλόκο», του 1964, σε σκηνοθεσία: Άδωνη Κύρου.

Το σενάριο είναι του σκηνοθέτη και του Γεράσιμου Σταύρου, ενώ η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Φέρτης, Ζωρζ Σαρρή, Αλεξάνδρα Λαδικού, Μάνος Κατράκης κ.ά.

Μετά την ταινία, θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και μουσική. Είσοδος με εθελοντική συνδρομή για να μείνει ο χώρος ενεργός και δραστήριος, ενώ τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid 19.

Σχετικά Άρθρα