Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Εκδήλωση για τις Βυζαντινές εικόνες στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών

Τετ, 04/02/2015 - 16:15

Το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών, σε συνεργασία με το Δήμο Οινουσσών, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο την παρουσίαση των θησαυρών του Βυζαντινού πολιτισμού με θέμα:«Εικόνα – μεσολάβηση ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο»

Η Διευθύντρια του Ναυτικού Μουσείου κ. Ελένη Αχλιόπτα-Κουνή θα αναλύσει τις σπουδαιότερες από τις βυζαντινές εικόνες που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα, απαύγασμα ενός σπουδαίου πολιτισμού που άκμασε για αιώνες στη Μικρά Ασία.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/08/2019 - 07:20

Η Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου διοργανώνουν προβολή της κοινωνικής ταινίας σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου:  Fish n’ chips, Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βραβείο  Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη την Τετάρτη 28/08/2019 στις 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο των Οθωμανικών Λουτρών στο Κάστρο της Χίου.

Είσοδος Ελεύθερη 

Ακατάλληλη για άτομα κάτω των 13 ετών

Υπόθεση:

Κοινωνική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102′ Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου με τους: Μάριος Ιωάννου, Μαρλίν Καμίνσκι, Αν – Μαρί Ο’Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός Ο Άντι, Κύπριος υπάλληλος σε «φισάδικο» του Λονδίνου, αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή πίσω στην πατρίδα του μαζί με τη Γερμανίδα φιλενάδα του και την κόρη της. Η υποδοχή του αδερφού του όμως είναι αμήχανη, η Κύπρος μια άλλη χώρα από αυτήν που ήξερε, ενώ η fish ’n’ chips καντίνα που ανοίγει μια επιχειρηματική αποτυχία.