Εκπαιδευτές με μεράκι στην Βιβλιοθήκη

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 12/08/2019 - 20:08

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», στα πλαίσια σχεδιασμού μιας σύγχρονης πολιτικής για την Βιβλιοθήκη και το βιβλίο και μετά την επιτυχημένη υλοποίηση των θεσμοθετημένων καλοκαιρινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων  με ένα δίκτυο εθελοντών διοργανώνει και για φέτος μία ποικιλία δράσεων.

Η ανάπτυξη δικτύου εθελοντών πέρα από την υποστήριξη των δράσεων, αποσκοπεί και στην δημιουργία μίας δομημένης και άρρηκτα δεμένης ομάδας ανθρώπων με κοινό τόπο την αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο.

Όσον αφορά στις δράσεις, πρόκειται για ένα σύνολο   εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιηθούν το διάστημα από 12/08/2019 έως 29/08/2019. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για παιδιά με σκοπό  να ανταποκρίνονται στην ηλικία και  στα ενδιαφέροντα τους, να προσφέρουν το κίνητρο για μάθηση και  να διευρύνουν  τους  ορίζοντες  τους. Ταυτόχρονα τα παιδιά έρχονται  σε επαφή με τον χώρο του βιβλίου ώστε μέσα από την αφήγηση, τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύσσουν την δημιουργικότητα, την φαντασία και την συνεργατικότητα.

Τα εν λόγω προγράμματα προσφέρονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη .Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη συνοδού για κάθε παιδί κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από τον χώρο της Βιβλιοθήκης. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ώρες εξυπηρέτησης του κονού, Δευτέρα έως Παρασκευή  και ώρα από 08: 00 έως 15:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες  και συμμετοχή  22710-44246.

16/08/2019, ώρα 11:30  Βιβλιοθήκη , «Masterclass: Ανατομία και πλεύση παλιών καϊκιών» για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και ενήλικες

Σχεδιασμός υλοποίηση: Γιώργος Ζυμαράκης

Τα παιδιά και οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα παλιά και τα νεότερα πλοία και να μάθουν όλα τα μυστικά σχεδιασμού τους με μολύβι, κραγιόνια και άλλα υλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους μολύβια, κραγιόνια ή ξυλομπογιές.

20/08/2019, ώρα 11: 00  «Βιβλιοπερίπατος» Εκκίνηση Πλατεία Βουνακίου για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Σχεδιασμός-Υλοποίηση : Μαστρομιχαλάκη Αγγελική

 

Στο πλαίσιο προώθησης της βιβλιοαναγνωσίας διοργανώνουμε βιβλιοπερίπατο  στην Απλωταριά. Αντίστοιχη δράση υλοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα από το ΕΛΝΕΒΙ. Πραγματοποιούνται μκρές δράσεις με αναγνώσεις βιβλίων σε συνεργασία και με βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

 

27/08/2019, ώρα 11:30 Βιβλιοθήκη «Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο» για παιδιά ηλικίας 5-7

Σχεδιασμός Υλοποίηση Δημοπούλου Ειρήνη

Από το ομώνυμο βιβλίο. Μια ιστορία που μας θυμίζει πως όσο διαφορετικοί και να είμαστε όλοι έχουμε μια σημαντική θέση στον κόσμο. Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα κληθούν να φανταστούν τρόπους  να βοηθήσουν τη Βούλα. Μια ευκαιρία για παιχνίδι φαντασίας, δημιουργικότητας, επικοινωνίας , ενσυναίσθησης και ενίσχυσης δεξιοτήτων ζωής.

 

29/08/2019 , ώρα 11:30 Βιβλιοθήκη «Σωματικές παιχνιδοεμπειρίες» για παιδιά ηλικίας 5-7

Σχεδιασμός-Υλοποίηση Δημοπούλου Ειρήνη

 

“Όλα τα παιδιά έχουν δύο βασικές ανάγκες α) έχουν ανάγκη να νιώθουν καλά με το σώμα τους και να το ελέγχουν και β) έχουν ανάγκη να είναι ικανά να δημιουργήσουν σχέσεις.” Veronica Sherborne, 1990 Το σώμα μας αποτελεί το εργαλείο μας για τον εμπλουτισμό των κινητικών μας εμπειριών. Η αίσθηση του εαυτού μας, η γνώση και η επίγνωση του σώματός μας, η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, η αυτοπεποίθησή μας, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και η ευρηματικότητά μας, η ενσυναίσθηση, η συγκέντρωση της προσοχής μας, οι κοινωνικές μας δεξιότητες, η σωματική και η συναισθηματική μας ασφάλεια, η επικοινωνία και το μοίρασμα μοναδικών εμπειριών θα προκληθούν μέσα από ένα ταξίδι κινητικών εμπειριών που αφορούν στις σχέσεις μας “Με”, στις σχέσεις μας “Εναντίον” και στις σχέσεις μας “Μαζί”. Ψυχοκινητικό και αισθητηριακό παιχνίδι σωματικών εμπειριών.

 

 Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση για τον Ρήγα Φεραίος και τους συντρόφους του Ευστράτιο Αργέντη και Αντώνιο Κορωνιό, συνεργάτες του Ρήγα.

 

 

ekpaideytikes_draseis_gia_ta_paidia_apo_ayrio

Σχετικά Άρθρα