Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Εκπαιδευτικό παιχνίδι στο Μουσείο Μαστίχας

Εκλογές 2019 περιφερειακές πάνω 766x105

Εκλογές 2019 δημοτικές πάνω 766x105

Παρ, 27/09/2019 - 15:01

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών (5/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Ο φύλακας του φορτίου», για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου (ώρες 10:00-13:00), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Πρόκειται για ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε με αφορμή τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραδοσιακή καλλιέργεια της μαστίχας.

Οι μαθητές θα ζήσουν μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία καθώς θα κληθούν να απαντήσουν σε γρίφους για να διερευνήσουν μία υπόθεση κλοπής ενός φορτίου μαστίχας. Για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, απαιτείται συνεργασία, ευρηματικότητα και φαντασία.

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 07:54

Ο ακάματος Καθηγητής, ο… ερωτευμένος με το χωριό του Καλαμωτούσης Γεώργιος Ιω. Δαμαλάς… ξαναχτύπησε άλλη μια φορά, με ένα ακόμα βιβλίο για την Καλαμωτή, έκδοση του δραστήριου Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, με τίτλο "Η Μεσαιωνική Καλαμωτή του 17ου και 18ου Αιώνα, μέσα από τους Νοταριακούς της κώδικες"

Ο Γ. Δαμαλάς αυτή τη φορά σκύβει με πολύ κόπο, αγάπη και… θρησκευτική ευλάβεια στους Νοταριακούς κώδικες του χωριού του και μέσα από γραπτά ντοκουμέντα αναδεικνύει την κοινωνική ζωή της  Μεσαιωνικής «πρωτεύουσας» Καλαμωτής, την εποχή της ακμής της, τον 17ο και 18ο αιώνα. Τεκμήρια, σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα απλωμένα με μαεστρία σε μια καλαίσθητη έκδοση. Ο Γιώργης Ιω. Δαμαλάς προσθέτει ακόμα ένα αξιολογότατο βιβλίο στην Χιώτικη βιβλιογραφία. ΜΠΡΑΒΟ του.

 

Αληθινά-πάνω-αρχική

Πολιτική-πάνω-αρχική

Κοινωνία-πάνω-αρχική

Κοινωνία-κάτω-αρχική

Οικονομία-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-πάνω-αρχική

Φωτογραφία ημέρας-κάτω-αρχική

Πολιτισμός-πάνω-αρχική

Αθλητισμός-πάνω-αρχική

Απόψεις-πάνω-αρχική

Παιδεία-πάνω-αρχική

Τεχνολογία-πάνω-αρχική

Ομογένεια πάνω αρχική

Όμορφη πατρίδα πάνω αρχική