Χίος, Τετάρτη 20 Μαρτίου

Ενα... ατελιέ στη Λέσχη

Τετ, 13/02/2019 - 22:19

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της, την Παρασκευή 15/02/19 στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο, με την γαλλική ταινία "Το ατελιέ" σε σκηνοθεσία Λοράν Καντέ.

Διβάστε λεπτομέρειες της ταινίας: Το Ατελιέ / L’ Atelier / The Workshop.

Είδος: Δραματική

Χώρα: Γαλλία

Έτος: 2017

Χρόνος: 113 λεπτά

Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ

Σενάριο: Ρομπέν Καμπιγιό, Λοράν Καντέ

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Φόις, Ματιέ Λουτσί, Γουάρντα Ραμάς, Ισαμ Ταλμπί, Φλοριάν Μποζάν, Μαμαντού Ντουμπιά

Σε ένα θερινό εργαστήριο στη Νότια Γαλλία για την ομαδική συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου, με υπεύθυνη μια διάσημη συγγραφέα εμπορικών μυθιστορημάτων, συμμετέχουν νέα παιδιά με τον ταλαντούχο και ατίθασο Αντουάν να ξεχωρίζει.  

Η δημιουργική διαδικασία θα ανασύρει αναμνήσεις για το βιομηχανικό παρελθόν και το κλειστό ναυπηγείο της γαλλικής πόλης, όπου χαρακτήρες, πολιτική και ιστορία συναντιούνται και συγκρούονται.

Οι πολυπολιτισμικές καταβολές των νεαρών μαθητών, θα δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όχι μόνο πάνω στο θέμα και τη δομή του λογοτεχνήματος που θα κληθούν να συγγράψουν, αλλά και στις σχέσεις όλης της ομάδας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την καθηγήτριά τους, καθώς θα γίνει φανερό από την αρχή ότι η τέχνη, πόσο μάλλον η συλλογική, συχνά είναι ο αντικατοπτρισμός των ευρύτερων ταξικών, φυλετικών και θρησκευτικών διενέξεων.   

Ο Καντέ, μέσα από την αφηγηματική δομή της ταινίας περιγράφει τη σύγχρονη γαλλική κοινωνία και αποκαλύπτει ότι όσο κι αν η τέχνη και η ζωή αντιγραφούν η μια την άλλη, στο τέλος η δεύτερη θα συνεχίζεται με τους δικούς της απρόβλεπτους κανόνες.

Διακρίσεις: Βραβείο σεναρίου στο διεθνές Φεστιβάλ «River Run»

Υποψηφιότητα στο Φεστιβάλ Καννών 2017 στην κατηγορία: «Ένα κάποιο βλέμμα»

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 16:15

Οπως ενημερώνει ο  Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" στα πλαίσια των στόχων του που είναι η διατήρηση και η προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση της ομάδας έκδοσης και τουρισμού ARAB WORLD TOURS του τουριστικού οδηγού "101 THINGS TO SEE & DO IN CHIOS" (101 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ), να ταξιδέψει στο εξωτικό Μπαχρέιν τη χώρα των μαργαριταριων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προϊόντα με μαστίχα από τα Mastiha Shop - Mediterra SA & Kottatis products, Χιώτικες παραδοσιακές στολές προσφορά του Μορφωτικού συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος", μουσικές επιλογές Γιώργος

Ζηρριάς (Υπεύθυνος χορευτικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικής Διοίκησης Χίου (International Police Association) και παράλληλα θα διανείμει φυλλάδια τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" θα εκπροσωπηθεί από την Πρόεδρο  Άννα Κλαδιά και ένα μέλος.

Θερμές ευχαριστίες στις αεροπορικές εταιρείες AEGEAN AIRLINES & GULF AIR (GOLD STAR

AVIATION)