Ένας... Αιγνουσιώτης Παπαφλέσσας στην Βουλή

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 16/02/2022 - 20:14

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, σε σημαντική δωρεά προς την Βουλή των Ελλήνων προέβη ο ευπατρίδης συμπατριώτης μας Ευεργέτης κι εφοπλιστής κ. Νικόλαος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας Contships S.A.

Από την προσωπική συλλογή του προσέφερε τον ευρύτατα γνωστό πίνακα του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Συμεών Σαββίδη "Παπαφλέσσας" για να κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μια ιδιαίτερα συμβολική και βαθύτατα πατριωτική κίνηση, που χαιρετίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και την Εθνική Αντιπροσωπεία, όσο και από τον τύπο. Η δωρεά έγινε από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Δ. Πατέρα, αντιπρόεδρο της Contships.

Συγχαρητήρια στον αγαπητό μας συμπατριώτη και ευχόμαστε να είναι πάντα Άξιος μεγάλων έργων για τον τόπο και για την ιστορία.

Ο Συμεών Σαββίδης είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λεγόμενης "Σχολής του Μονάχου", γεννήθηκε το 1859 στο Τοκάτ της Μικράς Ασίας κι απεβίωσε στην Αθήνα πάμφτωχος το 1925. Φοίτησε αρχικά στην Εμπορική Σχολή της Χάλκης και εν συνεχεία στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ.

Έφυγε με υποτροφία για το Μόναχο, όπου σπούδασε ζωγραφική κοντά στους πιο φημισμένους ζωγράφους της εποχής μεταξύ αυτών και τον Νικόλαο Γύζη.

Σχετικά Άρθρα