Γεγονός το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας – Πολιτισμού και Τουρισμού

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 15/07/2019 - 15:54

Γεγονός το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας – Πολιτισμού και Τουρισμού , όπως εξήγησαν Αννα Κλαδιά και Άννα Καρυστιανού Πρόεδρος και Ταμίας αντίστοιχα του Συλλόγου διατήρησης και προώθησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου.

Θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Ιουλίου.

Οπως μας είπαν, ο  Σύλλογος διατήρησης και προώθησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, πραγματοποιώντας έναν από τους βασικότερους στόχους του, θα προσπαθήσει με ένα καινοτόμο Φεστιβάλ να εντάξει τη Χίο στο Γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Η πλούσια φύση με τα μοναδικά προϊόντα πλαισιωμένα με την παράδοση στις πιο όμορφες γωνιές του νησιού μας σε ένα 2ΗΜΕΡΟ πρόγραμμα γευστικής εμπειρίας με συνταγές από Χιώτισσες νοικοκυρές, ΔΩΡΕΑΝ γευσιγνωσίες, οινογνωσία,  χορευτικά από πολιτιστικά σωματεία, αναβίωση οικιακών και αγροτικών εργασιών και δραστηριότητες για παιδιά.

Τα Χιώτικα προϊόντα θα απογειώσουν με τις εμπνευσμένες συνταγές τους η γνωστή τηλεπερσόνα – Δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη και η Ιωάννα Σταμούλου Δημοσιογράφος – blogger Γαστρονομίας.

Αρωγοί σ αυτή την προσπάθειά τους ο Δήμος Χίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πολλοί επαγγελματίες και παραγωγοί της Χίου.

 

ola_etoima_gia_to_1o_festival_gastronomias_-_politismoy_toyrismoy

Σχετικά Άρθρα