Για 15 ημέρες η «Μυροβόλος Χίος θα «ευωδιάσει» τη Θεσσαλονίκη

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/04/2018 - 21:06
Βάσω Κριτάκη

Με αυτό το τίτλο εγκαινιάζονται οι εκδηλώσεις συνεργασίας με την Παγκόσμια Ένωση Ελλήνων Δημιουργών «ΕΝΕΛΔΗ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΤΙΟΝ» στο πλαίσιο της αδελφοποίησης τους.

Στις πρώτες αυτές εκδηλώσεις στο πλευρό μας και ο Σύλλογος Χίου Θεσσαλονίκης «Η Αγία Μαρκέλλα».

            Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Gallery ΕΛ, οδός Παύλου Μελά 22, 1ος όροφος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει :

  • Δευτέρα 30 Απριλίου : Φωτογράφηση από τον κ. Κωνσταντίνο Ανδρεάδη ατόμων με παραδοσιακές φορεσιές της Χίου, που θα διαθέσει ο Σύλλογος Χίων Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού άλμπουμ. Στη συνέχεια οι στολές θα εκτεθούν στην γκαλερί της ΕΝΕΛΔΗ.
  • Τρίτη 1 Μαΐου (πρωί) : Φωτογράφηση Ελλήνων- ίδων για καλό σκοπό από τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη.

Την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της τριθεματικής Έκθεσης «Βγαίνω στη ζωή» και «Movember” που είχαν οργανώσει ο Σύλλογος «ΑΡΤΙΟΝ» και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου καθώς και Πορτραίτα, όλα με το φακό του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη. Θα ακολουθήσει κέρασμα με χιώτικες γεύσεις.

  • Τετάρτη 2 Μαΐου στις 8 μ.μ. : Ομιλία του Καθηγητή Θωμά Σαββίδη «Μαστίχα και Σεξ» και Έκθεση φωτογραφίας από τον μικρόκοσμο της μαστίχας, του ίδιου.

Θα ακολουθήσει κέρασμα με προϊόντα “Δύο – Δύο”, που διέθεσε ευγενικά ο κ. Δημήτρης Κοκκινάκης.

  • Την Πέμπτη 3 Μαΐου : Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Όμηρο ενώ την Τρίτη 8 Μαΐου η Πρόεδρος της ΕΝΕΛΔΗ κα Ελευθερία Τάνου, Πολιτισμολόγος θα «αναρωτηθεί» εάν ο Κολόμβος ήταν Χιώτης.
  • Την Τετάρτη 9 Μαΐου : το απόγευμα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χίος-σε οδηγούν όλες σου οι αισθήσεις», ενώ η Πρόεδρος του «ΑΡΤΙΟΝ» κα Βάσω Κριτάκη θα αναφερθεί στις γεύσεις με άρωμα μαστίχας.

 

   Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Επικοινωνία : Β. Κριτάκη Πρόεδρος «ΑΡΤΙΟΝ», τηλ. 6937214208 και

                         ΕΝΕΛΔΗ τηλ. 6906872960

ekthesi_me_hiotikes_eikones_kai.aromata_sti_thessaloniki

Σχετικά Άρθρα