Χίος – Νέα Υόρκη - Αθήνα

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ζυμαράκη
Πέμ, 03/07/2014 - 10:33

Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ζυμαράκη, με τίτλο “Chios–New York–Athens”, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Ιουλίου έως τις  23 Αυγούστου στο L'Atelier, στην οδό Δημοκρατίας 20, στη Χίο
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, πρόκειται για «μια βιωματική και εικαστική πορεία που μας ξεναγεί στους τόπους που αγαπά και είναι ζωτικό μέρος της ζωγραφικής έκφρασης του Γ. Ζυμαράκη.
Αισθάνεται τυχερός που γενέτειρά του είναι η πόλη της Χίου όπου και μεγάλωσε σε ένα τόσο πλούσια προικισμένο μέρος (ίδε Βιβλιοθήκη Αδ. Κοραής) και γαλουχήθηκε απο φωτισμένους δασκάλους στην παιδεία και την ζωγραφική τέχνη, σ'ένα αστικό – κοσμοπολίτικο περιβάλλον.
Με την αποφοίτησή του απο το Γυμνάσιο Αρρένων Χίου (παράρτημα της Μεγάλης του Γένους Σχολής ιδρ. 1779) μπαρκάρησε “ναυτόπαις” δόκιμος πλοίαρχος στο M/T Nicholas των αδελφών Λύρα και στη συνέχεια στο S/S Archanax του Γιώργου Μ. Λιβανού. Ξεμπαρκάροντας στη ΝΥ συνάντησε τον εξάδελφό του Γιώργο Βακαλάκη τότε διευθυντή του γραφείου της εταιρείας Γ. Μ. Λιβανού που τον έστειλε στην Κάκια σύζυγο του Γ. Λιβανού, καλλιεργημένη φιλότεχνη και μαζί αποφάσισαν να τον βοηθήσουν να σπουδάσει στο Μεγάλο Μήλο!
Γνωστός και ως “ΖYM” (τον βάφτισε ο εβραίος φίλος και συνεργάτης Stanley Moskowitz) διένυσε μιά τριαντάχρονη καλλιτεχνική, δημιουργική πορεία στο Μανχάτταν (ZYM Advertising Inc.) και έχει εκθέσει NEW YORK NEW REALISTS Potsdam University με τους Alex Katz, Richard Estes et (1971), Chelsea Gallery/Allan Stone Galeries (1969), Harvard University (1972) .
Aπο το 1987 ζει στην Αθήνα και καθώς είναι απο τη φύση του τοπιογράφος ερευνά και απεικονίζει το άμεσο περιβάλλον που ζεί, ευρύνοντας σφαιρικά το αθηναϊκό τοπίο του Σπύρου Βασιλείου θέλονταςνα περιλάβει όλο το μεγαλείο του και τη θέση μας σ'αυτό, μ' ένα τρόπο που καθιστά το αστικό φιλικό και κατανοητό (Smiling Megascapes). Από το 1989 έως το 2012, με την σύζυγό του Καλλιόπη, εξέδιδε το περιοδικό των καλών τεχνών Οδηγό GALLERY Guide.
 
Ένα μικρό ταξίδι στη ζωή του Ζω(η)γράφου, μια εικαστική Οδύσσεια!
 
Έργα
“Ξενάγηση για τον Δ.Γ.λύκα στη Χίο” 130x180 εκ. Ακριλυκο σε καμβά
“New York:Party at 116 East 92nd street” 100x70 εκ. Ακρ./καμβά
“Αθηναϊκό πανόραμα από το Μέγαρο Μαξίμου” 70x100 εκ. Ακρυλικό /πάνελ»

Σχετικά Άρθρα