Χριστουγεννιάτικες Μαστιχοσχινόμπαλες και Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια στο Μουσείο Μαστίχας

Πέμ, 08/12/2022 - 15:46

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και οργανώνει δημιουργικά εργαστήρια, για παιδιά, ηλικίας, 6 έως 12 ετών, στο Μουσείο Μαστίχας.

Αναλυτικά:

«Χριστουγεννιάτικες Μαστιχοσχινόμπαλες!»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00) με σχίνο και μαστίχα, χρυσόσκονη και  πολύχρωμες κορδέλες και με οδηγό τη φαντασία τους, τα παιδιά θα δημιουργήσουν πρωτότυπες διακοσμητικές κρεμαστές μπάλες για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

«Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια»

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (ώρα 15:00) τα παιδιά θα κατασκευάσουν το αγιοβασιλιάτικο καραβάκι τους, θα το χρωματίσουν, θα προσθέσουν άγκυρα και σημαία και θα του δώσουν όνομα!  Έμπνευση τους, το ομώνυμο έθιμο της Χίου που αναβίωσε με την έλευση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής: ομάδες παιδιών ή νέων, περιφέρουν, απ’ τα παλιά τα χρόνια, τα χειροποίητα καραβάκια τους στις γειτονιές τραγουδώντας «παινέματα», ενώ στη σύγχρονη εποχή γίνεται διαγωνισμός με βράβευση του καλύτερου καραβιού.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχετικά Άρθρα