«Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας»

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο Ομήρειο την Παρασκευή
Πέμ, 20/01/2022 - 14:55

Η κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις δράσεις της με την προβολή της δραματικής ιαπωνικής ταινίας «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας» την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 8.30 μ.μ., στο χώρο του Ομηρείου.

Η τιμή της εισόδου είναι5€, οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όσο χρόνο βρίσκεστε στο χώρο της εκδήλωσης.

Η ταινία «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας» είναι μία δραματική κινηματογραφική μεταφορά, γυρίστηκε στην Ιαπωνία 2021 με χρόνο 121 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι

Παίζουν: Κιγιοχίκο Σιμπουκάουα, Κατσούκι Μόρι, Κοτόνε Φουρουκάου

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Αργύρη Αρκτός στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021

Ένα ερωτικό τρίγωνο, μια ιστορία αποπλάνησης με σκοπό την εκδίκηση και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών οι οποίες συνάπτουν μια ιδιαίτερη σχέση, συνθέτουν μια σπονδυλωτή ταινία αποτελούμενη από τρεις ιστορίες τύχης και φαντασίας που καθορίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι (Happy hour 2015, Drive my car 2021 κ.α.) αν και μόλις από το 2015 στα διεθνή φεστιβάλ, εκφράζεται με προσωπικό στυλ και ήδη τον ακολουθεί μια αρκετά τιμητική φήμη στους κύκλους του Σινεμά. Η κινηματογράφηση του λιτή και δυναμική σαν ποιητική φόρμα Χαϊκού, που όμως καταφέρνει και ισορροπεί με το δυτικού τύπου σινεμά.

Η ταινία που σας παρουσιάζουμε, είναι ένα σαγηνευτικό φιλμ γεμάτο συμπτώσεις και παιχνίδια του μυαλού. Μιλά για τους ανθρώπους δημιουργώντας ένα μελαγχολικό ανθολόγιο (λανθασμένων) επιλογών που καθορίζουν την μοίρα των πρωταγωνιστών , αρκετές φορές φτάνοντας σε κάποια εξιλέωση.

Σχετικά Άρθρα