Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Και όμως θα γυρίσουν οι... τροχοί

Δευ, 01/10/2018 - 21:05

Ενα χρόνο μετά την πρώτη εκδήλωση τους οι "Ιωνες" οργανώνουν την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, εκδληλωση για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους με πρώτο στόχο, την αγορά λεωφορείου για τις μετακινήσεις τους.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρονται:

"Ένα χρόνο μετά ανάβουν ξανά οι ψησταριές του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου «Ίωνες» για το «Σουβλάκι Party” που διοργανώνουν την Παρασκευή 5 Οκτώβρη στις 19.00 στην πλατεία Βουνακίου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα που θα παίξει παραδοσιακή μουσική, με το Σταμάτη Πούπαλο στο Βιολί, τον Απόστολο Πούπαλο στο μπουζούκι, τη Σοφία Χατζαθανάση στο τραγούδι, το Γιώργο Βενέτη στο σαντούρι, τον Πέτρο Γιαγκουδάκη στα κρουστά και τον Μιχάλη Λιαδή στην κιθάρα.

Θα χορέψουν για μας και θα στηρίξουν την προσπάθεια, τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Φάρου Βαρβασίου, της ΠΕΚΕΒ και του Γ. ΒΟΥΡΟΥ και βέβαια το Χορευτικό Τμήμα των ΙΩΝΩΝ.

«Βοήθησε κι εσύ να τρέξουν οι τροχοί» λέμε ξανά και  στόχος παραμένει η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά μικρού λεωφορείου που θα μεταφέρει τους αθλητές και τις αθλήτριες  στο Φαφαλίειο και στο Κολυμβητήριο, προκειμένου να συνεχίσουν και φέτος τις προπονήσεις τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα!

Για το συγκεκριμένο σκοπό έχει ανοίξει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για όσους επιθυμούν να στηρίξουν περαιτέρω την προσπάθεια αυτή:

GR 8601104900000049048021288"

 

 

 

 

 

 

Σας περιμένουμε για μια ξεχωριστή βραδιά!!!!

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 18:06

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικών - πολιτιστικών δράσεων της και με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοΐού υλοποιεί  μια και μόνο εκπαιδευτική δράση στον προαύλιο εξωτερικό χώρο της με όρους που να διασφαλίζουν αφενός την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου την προστασία της υγείας των πολιτών.

Το θέμα της Mystery Walk: Έγκλημα στη Χίο, πρόκειται για μια δράση για μικρά και μεγάλα παιδιά στη Βιβλιοθήκη Κοραής (προαύλιο) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 7.30 μμ

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

«Με διάφορους γρίφους και μηνύματα, ξεκινώντας από την αυλή της Βιβλιοθήκης Κοραής, θα εξερευνήσουμε την γύρω γειτονιά, ανακαλύπτοντας στοιχεία της ιστορίας της Χίου και παράλληλα θα βρούμε τα κλειδιά ενός μυστηρίου».

Ολοκληρώνοντας τον «περίπατο μυστηρίου» θα χωριστούμε σε ομάδες και η κάθε ομάδα, με βάση τα στοιχεία που ανακαλύψαμε, θα δημιουργήσει τη δική της αστυνομική ιστορία.

Πρόκειται για μια δράση που ήδη υλοποιείται με επιτυχία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Αθήνα στην περιοχή της Πλάκας και διαπιστώνεται ότι βοηθά στη βιωματική γνώση της ιστορίας.

Θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στη μορφή του Κοραή και στην εκπαίδευση στη Χίο με την οποία  ο κ. Κωνσταντίνος Στοφόρος (στη φωτογραφία με την Διευθύντρια και εθελοντές της Βιβλιοθήκης) έχει ασχοληθεί αναλυτικά στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Να μαθαίνω γράμματα» στο οποίο είχε σημαντική συμβολή και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».

Βεβαίως θα αναφερθούμε και σε άλλα ιστορικά θέματα, αλλά και σε μορφές όπως ο Φίλιππος Αργέντης, η Πηνελόπη Δέλτα κ.α.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο «κυνήγι θησαυρού», όπου λαμβάνεται υπόψη και η ανάγκη τήρησης αποστάσεων λόγω της πανδημίας.

Στη διάρκεια της έρευνας θα ανακαλύψουμε διάφορα στοιχεία και με αυτά θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε το μυστήριο με τα αγαλματάκια με τις φορεσιές της Χίου και να φτιάξουμε αστυνομικές ιστορίες!

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενή προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Στοφόρου

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: στη Βιβλιοθήκη: (τηλ. 22710-44246).

Επειδή ο αριθμός των παιδιών θα είναι αρκετά περιορισμένος ( μόνο 12 άτομα ) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Κατά την διάρκεια υλοποίησης  της ανωτέρω δράσης τα παιδιά θα πρέπει απαραιτήτως να  έχουν μαζί τους αντισηπτικό, να κάνουν χρήση μάσκας και γαντιών και να τηρούν τις αποστάσεις .Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών.

ekpaideytiki_drasi_ayrio_gia_paidia_sti_vivliothiki_korais