Χίος, Πέμπτη 21 Μαρτίου

Και τώρα «Εύξεινος Πόντος» από την Ειρήνη Σαρόγλου – Τσάκου

Τρί, 12/03/2019 - 19:59

Τα πνευματικά της «χτυπήματα» δεν έχουν σταματημό.

Και μόνο η τετραλογία του Αιγαίου είναι βιβλία για… δυό ζωές.

Και όμως η πνευματική ζωή της γιατρού Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου είναι αστείρευτη, το κουράγιο της θαυμαστό, οι στόχοι της απίστευτοι.

Το νέο βιβλίο που πήραμε στα χέρια μας και την ευχαριστούμε γι’ αυτό, είναι ένας καλαίσθητος  πάντα, υπέρ - τόμος  215 σελίδων, που πραγματεύεται με σπάνια αρτιότητα και λεπτομέρεια, τι άλλο, όλες τις θάλασσες και τους τόπους που ήκμασε το ελληνικό στοιχείο, εκεί που μαζί με το εμπόριο απλώθηκε ο ελληνικός πολιτισμός, εκεί που ο ναυτικός μετέφερε την ελληνική λαλιά, εκεί που η ναυτιλία μετέφερε τις ιδέες, το πνεύμα, την τέχνη.

Το βιβλίο - τόμος όπως και η τετραλογία στο ίδιο πλαίσιο. Απλά κατανοητά λόγια, τεκμηρίωση και πολλές φωτογραφίες ουσίας. Υλικό όπου η γιατρός είχε την βοήθεια πολλών συνεργατών με πρωτοπόρα την ακούραστη Αναστασία Κατσικογιάννη – Μπάστα.

Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, η γιατρός επίτιμη Διδάκτωρ του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Καπετάνισσα του ομίλου Τσάκου, μας έδωσε πνευματική τροφή για μήνες.

Σ’ αυτόν τον τόμο αναδεικνύει με λεπτομέρειες πως ο «Αξεινος Πόντος» η αφιλόξενη θάλασσα των αρχαίων ελλήνων, γίνεται από τους ίδιους, με την σκληρή τους δουλειά και… άπιαστους στόχους «Εύξεινος Πόντος» φιλόξενη δηλαδή θάλασσα.

Θέλετε ένα τέτοιο… άπιαστο στόχο; Η γιατρός πληροφορεί ότι μετά τον Εύξεινο Πόντο έχει στα σκαριά την Σμύρνη και την Μικρασία, την Αλεξάνδρεια και την Ανατολική Μεσόγειο και την Μεγάλη Ελλάδα και την Δυτική Μεσόγειο!!!

Βάλτε εδώ όσα θαυμαστικά θέλετε, η γιατρός απέδειξε πως τα ξεπερνά.

Τις ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 16:15

Οπως ενημερώνει ο  Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" στα πλαίσια των στόχων του που είναι η διατήρηση και η προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση της ομάδας έκδοσης και τουρισμού ARAB WORLD TOURS του τουριστικού οδηγού "101 THINGS TO SEE & DO IN CHIOS" (101 ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ), να ταξιδέψει στο εξωτικό Μπαχρέιν τη χώρα των μαργαριταριων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προϊόντα με μαστίχα από τα Mastiha Shop - Mediterra SA & Kottatis products, Χιώτικες παραδοσιακές στολές προσφορά του Μορφωτικού συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος", μουσικές επιλογές Γιώργος

Ζηρριάς (Υπεύθυνος χορευτικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικής Διοίκησης Χίου (International Police Association) και παράλληλα θα διανείμει φυλλάδια τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" θα εκπροσωπηθεί από την Πρόεδρο  Άννα Κλαδιά και ένα μέλος.

Θερμές ευχαριστίες στις αεροπορικές εταιρείες AEGEAN AIRLINES & GULF AIR (GOLD STAR

AVIATION)