Κλείνει για μια ώρα αύριο το λιμάνι για να σύρουν τον χορό

Στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Τρί, 27/08/2019 - 14:50

Τους ένωσε η αγάπη τους για τον παραδοσιακό χορό. Χορευτές από τη Χίο, περιοχές της Μακεδονίας και συλλόγους της Αττικής δίνουν ραντεβού αυτές τις ημέρες στο νησί μας, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο νησί της μαστίχας που διοργανώνει ο Σύλλογος «Χίοι Εν Χορώ».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο από τις 7.30 μ.μ. στο λιμάνι, το οποίο θα μείνει κλειστό για μια ώρα για τα οχήματα, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη και από την πύλη του Ναυτικού Ομίλου Χίου (οδός Κόκκαλη) ως την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου, προκειμένου, όπως είπε στο Ράδιο «Α» η Άννα Μιμίδη, οι χορευτές με τις παραδοσιακές τους στολές να σύρουν τον χορό, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, που θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο «Χανδρής» και θα επεκταθεί μέχρι και τη συμβολή με την οδό Κανάρη.

Μόνο οι εκτός Χίου χορευτές φτάνουν τους 340, ενώ οι άνθρωποι που έρχονται στο νησί με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, όπως είπε η κα Μιμίδη από το Σύλλογο «Χίοι εν Χορώ» είναι αρκετά  περισσότεροι, συνδυάζοντας το φεστιβάλ  με διακοπές.

Τα υπόλοιπα αναφέρονται στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή και χαρά που φέτος ‘’ΘΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΟΛΗ Η ΧΙΟΣ‘’.

Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ‘’ διοργανώνει για 5η χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο νησί της Μαστίχας. Πέντε συναπτά έτη κάθε χρόνο φέρνουμε από διάφορες περιοχές της Ελλάδος πολιτιστικούς συλλόγους για να συμπράξουμε σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που στόχο έχει την διάδοση και την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Η γιορτή αυτή παρουσιάζει τις ομορφιές της Μυροβόλου Χίου και να φέρει κοντά στην παράδοση του Νησιού μας, τους συμμετέχοντες, μέσα από δράσεις και δρώμενα που θα γίνουν αποκλειστικά για αυτούς. Την τόνωση του τουριστικού στοιχείου, την διαιώνιση δρώμενων και εθίμων που τείνουν να εκλείψουν. Την συναναστροφή με το παραδοσιακό στοιχείο διάφορων περιοχών της Ελλάδος, καθώς και την επαφή και σύσφιξη των σχέσεων μας με τους συμμετέχοντες των περιοχών αυτόν. Αλλά και την βοήθεια ευπαθών ομάδων που χρήζουν χείρα βοηθείας μέσα από την εθελοντική συνεισφορά του φεστιβάλ μας. Έτσι το 5ο Φεστιβάλ χορού στο νησί της μαστίχας θα δώσει μέρος των εσόδων του, για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 Φέτος οι συμμετοχές του δεν ξεπέρασαν απλά τις προσδοκίες μας, αλλά και κάθε προηγούμενο, μιας και ο αριθμός των συμμετεχόντων εκτοξεύτηκε στους 340 συμμετέχοντες με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να κάνουμε την Χίο μας, πόλο έλξης για τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο.

Κατά την διεξαγωγή του Φεστιβάλ μας, 40 εθελοντές προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους στο φεστιβάλ μας κάνοντας την διαμονή των συμμετεχόντων ακόμα πιο όμορφη. Η συνεχή καθημερινή επαφή και συναναστροφή μαζί τους, δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αγάπης μιας και όλοι μάς έχουμε ως κοινό γνώμονα και ενδιαφέρον την ενασχόληση μας με τον παραδοσιακό χορό.

Φέτος θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τις εξής ομάδες

 1. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ '' Ο ΦΩΚΑΣ ''

2. ΧΟΡΕΥΤ. ΣΥΓΚΡΟΤ. ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

3. ΘΡΑΚΗΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

 4. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ '' Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ '

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

6. ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

 7. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 9. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ '' ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ''

ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΡΆΤΟΥΝ

 

10. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΩΝΑ ‘’ Η ΔΑΦΝΗ’’

11. ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Δ. ΧΙΟΥ

Ενώ στην μεγάλη χορευτική μας παρέλαση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 19:30 με αφετηρία έξω από το ξενοδοχείο Χανδρή και είναι ουσιαστικά η έναρξη αυτή του Φεστιβάλ μας, έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε κοντά μας για την διεξαγωγή της εκτός από τους προαναφερθέντες και τον

12. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΙΟΥ ''ΛΕΩΝ ΑΛΛΑΤΙΟΣ''

13. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

 

 

και φυσικά εμείς σαν διοργανωτής φορέας ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ‘’ΧΙΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ’’.

Παράλληλα βρισκόμαστε συνομιλίες και με άλλα πολιτιστικά σωματεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν μαζί μας και το συζητάνε μαζί με τα μέλη τους.

 Μια ανθρώπινη λοιπόν αλυσίδα με πάνω από 340 χορευτές θα αγκαλιάσει το λιμάνι της Χίου το οποίο εκείνο το απόγευμα θα γεμίσει από χρώματα, χαμογελαστά πρόσωπα, χορό και παραδοσιακές ενδυμασίες. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χίου, για την στήριξη του σε ότι απαιτήθηκε αλλά και τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Χίου κύριο Παντελή Λεγάτο την Κεντρική Λιμενάρχη Χίου κυρία Ειρήνη Αργύρη και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κύριο Αντώνη Κέφη που για το σκοπό αυτό θα κλείσει ο κεντρικός δρόμος του λιμανιού για δύο ώρες τουλάχιστον. Έτσι απερίσπαστοι φέτος όλοι θα καμαρώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Μετά το τέλος της χορευτικής παρέλασης, που θα διεξαχθεί στο λιμάνι, όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τις χορευτικές εκδηλώσεις στο Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Καστρομηνά, θα υπάρχει πούλμαν έξω από το Δημαρχείο Χίου όπου θα μεταφέρει τους ενδιαφερόμενους στο Καστρομηνά και θα τους επιστρέψει στην πόλη της Χίου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του.

Το πρόγραμμα πέρα από πολύ χορό περιλαμβάνει και εκδρομές συνδυασμένες μαζί με τοπικές δράσεις. Πιο αναλυτικά :

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 • 05:25 Άφιξη των χορευτικών ομάδων στο λιμάνι της Χίου από Αθήνα και μεταφορά στην αίθουσα Αγίου Αρτεμίου Χίου για την προσφορά πρωινού

 

 • 07:30 Προβολή βίντεο με θέμα την Χίο από τον Πρόεδρο της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Χίου κύριο Ζαφείρη Λασκαρίδη

 

 • 7:40 Έναρξη σεμιναρίου με θέμα : Διαφορές παραδοσιακών ενδυμασιών Νότιας και Βόρειας Χίου – Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών της Χίου.

 

 • 9:30 Ομιλία από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου

κύριο Ηλία Σμυρνιούδη -- προβολή video διάρκειας 25 λεπτών με θέμα την Μαστίχα Χίου

 

 • 10:30 Αναχώρηση για το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς

- Παρουσίαση τοπικού δρώμενου με θέμα : Η Χιώτικη Ντοπιολαλιά - σκηνοθεσία κος Γιάννης Κολλιάρος

-Παρουσίαση Νυφικής Ενδυμασίας της Καλλιμασιάς και αναπαράσταση δεσίματος του Νυφικού Κεφαλόδεσμου της ενδυμασίας

 -Σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς ‘’Η Πρόοδος ‘’

 

 • 12:15 Επίσκεψη στον παραθαλάσσιο οικισμός Αγίας Φωτεινής η κατά τους ντόπιους

 Αγιάς Φωτιάς.

Η Αγιά Φωτιά βρίσκετε κοντά στο χωριό Νεοχώρι. Είναι άκρως τουριστικός προορισμούς του νησιού, με υπέροχη και οργανωμένη βοτσαλωτή παραλία, και βραβευμένη

 με «Γαλάζια Σημαία»

Ελεύθερος χρόνος για, φαγητό, καφέ και μπάνιο στην καταγάλανα νερά της περιοχής

 

 • 14:00 Μεταφορά στα Ξενοδοχεία του Καρφά για chekin και ξεκούραση

 

 • 18:30 Άφιξη συμμετεχόντων από Καβάλα

 

 • 18:50 Αναχώρηση χορευτικών από το ξενοδοχείο με προορισμό το Λιμάνι της Χίου.

 

 • 19:30 Έναρξη Παρέλασης όλων των χορευτικών ομάδων από το Λιμάνι προς το τέλος

 

 • 20:30 Έναρξη 1ης μέρας Φεστιβάλ – Παρουσίαση Προγράμματος Πολιτιστικών Συλλόγων

 

 • 23: 15 Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 

 • 8:15 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με προορισμό τα Μαστιχοχώρια

    στην Νότια Χίο

 

 • 9:15 Επίσκεψη στην τοποθεσία Αρμόλια.

Χωριό της Νότιας Χίου που εκτός από την καλλιέργεια της μαστίχας φημίζετε και για την κατασκευή πήλινων.

Ι) Τοπική δράση από την επιχείρηση Σφηκάκη με αναπαράσταση κατασκευής πήλινου δοχείου.

 

 • 10:15 Επίσκεψη στο χωριό ΠΥΡΓΙ
 • Το ζωγραφιστό χωριό της Χίου, σπάνιας ομορφιάς σε ολόκληρο το Αιγαίο, όπου τα περίτεχνα ξυστά του κατασκευάζονται μόνο με ένα πιρούνι.
 • θα δούμε το σπίτι του Χριστόφορου Κολόμβου, μιας και ο σπουδαίος ερευνητής των θαλασσών επέλεξε Χιώτες για να επανδρώσει το πλήρωμα του πριν την αναχώρηση του για την ανακάλυψη της Αμερικής.
 • Δράση από το Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου «Γ. Θεοτοκά» με χορούς και κέρασμα τοπικών προϊόντων
 • Δράση από το κατάστημα Μanos & Vasilis souvenir με τοπικά προϊόντα

 

 • 12:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
 • Επίσκεψη στο μουσείο Μαστίχας πυλώνα πολιτισμού και παράδοσης με κύριο του γνώρισμα την Ιστορία της Μαστίχας Χίου.

 

 • 13 :15 ΕΜΠΟΡEΙΟΣ – ΜΑΥΡΑ ΒΟΛΙΑ

- Αναχώρηση από το Μουσείο και με προορισμό τον παραθαλάσσιο οικισμό ΕΜΠΟΡEΙΟΣ για Φαγητό, ουζάκι.

- Προαιρετικά μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της παραλίας Μαύρα Βόλια, μιας τα ολόμαυρα βότσαλα την κάνουν ιδιαίτερη και μοναδική ανά τον κόσμο. Μια μοναδική παραλία με στρογγυλά μαύρα βότσαλα (Μαύρα Βόλια). Οι πέτρες έχουν ηφαιστιογενή προέλευση και η παραλία βρίσκεται μεταξύ των Κόνων δύο σβησμένων Ηφαιστίων.

 

 • 16:00 Αναχώρηση από τον Εμπορειό με προορισμό το ξενοδοχείο για ξεκούραση

 

 • 19:50 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επιβίβαση στα Πούλμαν με προορισμό το Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Καστρομηνά

 

 • 20:30 Έναρξη 2ης μέρας του Φεστιβάλ

-Παρουσίαση Χορευτικών Συγκροτημάτων

-Λήξη Φεστιβάλ

 

 • 23:30 Αναχώρηση από το χώρο του Φεστιβάλ με προορισμό τα ξενοδοχεία.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΣ

 • 8:15 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με προορισμό την Βόρεια Χίος.

 

 • 10:00 ΔΙΕΥΧΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΥΝΔΩΝ.

Η Μονή Μουνδών, στα Διευχά, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Η γνωστή ιστορία της αρχίζει το 1574, οπότε και ανακαινίσθηκε από τον Ιερομόναχο Ιάκωβο Λαγκαδιώτη. Ήταν το σπουδαιότερο μοναστήρι μετά τη Νέα Μονή. Σ` αυτήν εγκαταστάθηκαν και μόνασαν επιφανείς Χιώτες που ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την αγιογράφησή της καθότι άκμασε ως σπουδαίο θρησκευτικό ίδρυμα στα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας.

 

 • 11:00 Επίσκεψη στο Χωριό ΒΟΛΙΣΣΟΣ

Η Βολισσός, είναι το σημαντικότερο χωριό της Βορειοδυτικής Χίου.. Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο με τους έξι πύργους που διασώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Τόπος προέλευσης της Αγίας Μαρκέλλας.

 

 • 12:15 Επίσκεψη στο παραδοσιακό Οινοποιείο – ΚΤΗΜΑ ΚΕΦΆΛΑ

Η οικογένεια Κεφάλα ζυμωμένη με την παράδοση που ασχολείται με την οινοποιία από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, όπου διατηρούσε ένα μικρό παραδοσιακό πατητήρι στο χωριό Κουρούνια στην περιοχή της Αμανής στη Βορειοδυτική Χίο και παρήγαγε το γνωστό «κουρουνιώτικο» ερυθρό γλυκό κρασί. Μοναδικές ποικιλίες και ιδιαίτερες γεύσεις θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας κατά την άφιξη σας σε αυτό.

-Τοπική δράση από την οικογένεια Κεφάλα για τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ μας

www.ktima-kefala.gr

 

 • 13:30 Επίσκεψη στην Περιοχή ΛΗΜΝΙΑ

Παραθαλάσσια περιοχή της Βόρειας Χίου, με υπέροχη παραλία και γραφικά ταβερνάκια, καφετέριες και εστιατόρια, σας περιμένουν για να απολαύσετε τον καφέ η το φαγητό σας.

-Για μπάνιο μπορείτε να κολυμπήσετε στην μαγευτική Παραλία ‘’Λευκάθια’’, όπου παράλληλα με το μπάνιο σας μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικά τα κοκτέιλ, κρύα πιάτα και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας πάνω στο κύμα.

 

 • 15:45 Αναχώρηση από τα ΛΗΜΝΙΑ με προορισμό τα ξενοδοχεία του Καρφά

 

 • 5:30 ΅Επιστροφή στα ξενοδοχεία

 

 • 18:30 Χορευτικό Σεμινάριο με θέμα : Παραδοσιακοί Χοροί Ικονίου και Κιουτάχειας. Εισηγητής: Κύριος Περικλής Διαμαντής – Διεξαγωγή στον αύλειο χώρου – πισίνα του Ξενοδοχείου ERYTHA HOTEL

 

 • 21:00 – Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία του Καρφά και μεταφορά στον χώρο διεξαγωγής που θα διεξαχθεί το γλέντι του Φεστιβάλ

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 • 9:30 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με προορισμό την πόλη της Χίου.

 

 • 10: 00 Περιπλάνηση μέσα στο Κάστρο της Χίου – Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ και περίπατο στην Απλωταριά που είναι η κεντρική αγορά της Χίου μέχρι την άφιξη του πλοίου. – τοπικές δράσεις με χορό (παρακαλούμε να φοράτε το μπλουζάκι που θα σας δοθεί από το φεστιβάλ μας, κατά την περιήγηση σας μέσα στην αγορά )

 

 • Τοπικές δράσεις μέσα στην Αγορά της Χίου - Απλωταριά με παραδοσιακούς Χορούς

 

 • 13:15 Αναχώρηση των συμμετεχόντων του 5ου Φεστιβάλ με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο Νήσος Ρόδος

 

 • 5:00 Επιστροφή στα ξενοδοχεία του Καρφά

 

 

Το φεστιβάλ όμως δεν τελειώνει εδώ, μιας και στα πλαίσια διεξαγωγής του θα πραγματοποιηθεί ανοικτό Σεμινάριο χορού για όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Χίου. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 30/8 /19 στις 18:00μ.μ στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου ERYTHA HOTEL στις 18:30μ.μ. το απόγευμα ο εισηγητής κύριος Περικλής Διαμαντής, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα χορούς του Ικονίου και της Κιουτάχειας της Μικράς Ασίας. Όπως επιθυμεί να το παρακολουθήσει ας δηλώσει συμμετοχή στο 697 61 87 007.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Από την ημέρα της πρώτης διεξαγωγής του Φεστιβάλ μας έως και σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας αποτέλεσε ενδιαφέρον για 14 λόγους.

1. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ, 2. ΜΟΥΣΙΚΟ, 3. ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, 4. ΓΛΩΣΣΙΚΟ, 5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ,

6. ΙΣΤΟΡΙΚΟ, 7. ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, 8. ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, 9. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ,

10. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, 11. ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

12. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ, 13. ΘΕΑΤΡΙΚΟ, 14. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ

 

ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 • Το 2013 από την πρώτη κιόλας χρονιά και παράλληλα με την δημιουργία του το φεστιβάλ αποτέλεσε ενδιαφέρον για πολλούς φορείς. Ένας εξ αυτόν ήταν και η εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR CHANNEL η οποία έκανε ένα αφιέρωμα σε αυτό και μίλησε και μέσω skype με τους διοργανωτές σε ανοικτή σύνδεση.

-

-Στο 3ο Φεστιβάλ χορού το 2018 αποτέλεσε ενδιαφέρον για την ASTRA AIR LINES η οποία έκανε ένα εκτενή αφιέρωμα για το φεστιβάλ, στο περιοδικό της ‘’BUTTERFLY’’ παρακινώντας τους πελάτες της να επιλέξουν την Χίο σαν ένα πολύ ωραίο τουριστικό προορισμό. Την ίδια χρονιά το Φεστιβάλ χορού προτάθηκε για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες, μιας και χορέψαμε τον μεγαλύτερο Συρτό σε όλο το Αιγαίο. Για τρίτη συνεχή χρόνια, οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ χόρεψαν όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι χέρι έναν ενιαίο χορό, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, στο λιμάνι της Χίου. Η συμμετοχή των χορευτών ξεπέρασε τους 300 χορευτές.

https://www.iefimerida.gr/video/440362/xios-o-megalyteros-syrtos-toy-aig...

 

- Στο 4ο Φεστιβάλ 2018, προτάθηκε για δεύτερη χρονιά για το βιβλίο γκίνες ενώ έγινε πόλος έλξης για πολλά Αθηναϊκά Κανάλια. Αποτέλεσε ενδιαφέρον από την τηλεοπτική εκπομπή ‘’ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ‘’ του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON, στην συνέχεια από την εκπομπή ‘’ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 7 ‘’ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, του STAR CHANNEL καθώς και της ΕΡΤ. Παράλληλα πολλά site ανέβασαν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα