Χίος, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

Με 5 μόνιμους εργαζόμενους η Βιβλιοθήκη "Αδαμάντιος Κοραής"

Αννα Χαζίρη - Δ/ντρια: Λειτουργούμε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και με τη συνδρομή των εθελοντών
Τρί, 13/03/2018 - 15:51

Είναι η τρίτη στη σειρά Βιβλιοθήκη της χώρας, μετά την Εθνική και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, αποτελεί έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, που σιγά - σιγά τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι στο νησί μας, γεγονός που οφείλεται και στις προσπάθειες εξωστρέφειας που αναπτύσσονται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού μόνιμου προσωπικού, με τη συνδρομή εθελοντών και του Εφορευτικού Συμβουλίου της.

Η Βιβλιοθήκη Χίου “Αδαμάντιος Κοραής” έχει σήμερα στη δύναμή της μόλις 5 μόνιμους υπαλλήλους, με τη Διευθύντρια, Άννα Χαζίρη, να δηλώνει στο Ράδιο “Α” ότι παρά την αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού, συνεχίζουν να προχωρούν και να κοιτούν ψηλά, κοιτώντας το ποτήρι μισογεμάτο και διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού.

"Μας έχουν υποσχεθεί ότι εξετάζεται το ζήτημα", ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα τι κάνει για το θέμα το Υπουργείο Παιδείας.

Η ίδια σημείωσε ότι γενικότερα υπάρχει μια καλή συνεργασία με το υπουργείο, το οποίο πρόσφατα εμπλούτισε με νέα βιβλία το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης, ενώ στα προς εξέταση πλάνα, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν, όπως είπε, είναι το κολλημένο εδώ και χρόνια ζήτημα της επέκτασης των κτηριακών της εγκαταστάσεων.

Βέβαια μέχρι να γίνουν τα... μεγάλα, συνεχίζεται η προσπάθεια για να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα καθημερινής λειτουργίας ενός ζωντανού οργανισμού, όπως είναι η βιβλιοθήκη - εξυπηρέτηση ερευνητών, λειτουργία αναγνωστηρίου, δανειστικού τμήματος κ.λ.π.- και συμπληρωματικά σ'αυτά, όπως είπε η κα Χαζίρη, αναπτύσσονται και νέες δράσεις (εκπαιδευτικά προγράμματα, βιβλιαυτοκίνητο στα χωριά και εκδηλώσεις).

 

Δευ, 17/09/2018 - 07:43

 Κοσμοσυρροή χτες το βράδυ στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης για την παράσταση Καραγκιόζη από τους Αντώνη Γιούλη και Σταύρο Σπυράκη.

   Η πλατεία γέμισε ασφυκτικά από αυτοκίνητα και οι προσφερθείσες καρέκλες από μικρούς αλλά και από μεγάλους, ενώ πολλοί έμειναν... όρθιοι.

   Και πίσω από τον παραδοσιακό μπερντέ ο Αντώνης και ο Σταύροςσυνεπικουρούμενοι και από την Μαίρη Κωστάκη (σύζυγο του Σταύρου) μας χάρισαν όμορφες στιγμές με τον Καραγκιόζη διαιτολόγο και τους άλλους ήρωες του θεάτρου σκιών. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα παιδικά χρόνια τους όταν ο Καραγκιόζης ήταν από τα ελάχιστα μέσα ψυχαγωγίας.

   Το χειροκρότημα ήταν θερμό από όλους στο τέλος της παράστασης, ενώ έγινε και μια μικρή αναφορά στον πρώτο διδάξαντα τον Καραγκιόζη στη Χίο, αείμνηστο Σίμο Γκαρή, με την υπόσχεση του χρόνου να γίνει ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στη μνήμη του.