Με αφορμή το ‘21: «Το γεωπολιτικό περιβάλλον των Βαλκανικών Πολέμων»

Δευ, 22/11/2021 - 09:40

Στα πλαίσια της σειράς εκπομπών στην Aλήθεια ΤV με τίτλο "Με αφορμή το '21", την οποία παρουσιάζει ο Παύλος Καλογεράκης, προσκεκλημένη αυτή την Τετάρτη 24/11/21 στις 8 το απόγευμα και σε επανάληψη 12 τα μεσάνυχτα, είναι η Ευτυχία Βλυσίδου, διδάκτωρ Φιλολογίας, τέως διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και διευθύντρια επί πολλά έτη του Γυμνασίου Κάμπου.

Θέμα συζήτησης είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον των Βαλκανικών Πολέμων, μεταξύ άλλων μίλησαν για τις πολιτικές, κοινωνικές και στρατιωτικές δυνάμεις και επιδιώξεις των λαών της Βαλκανικής και την εθνολογική κατάσταση στην Βαλκανική χερσόνησο κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνας και την πρώτη του 20ου.

Επίσης, τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις των «Μεγάλων Δυνάμεων» σε συσχέτιση με το λεγόμενο Ανατολικό Ζήτημα που αφορούσε την διαλυτική κατάσταση που επικρατούσε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αναλύουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τις αντιπαλότητες και τις επιδιώξεις στα πλαίσια της Μεγάλης Ιδέας.

Τα κέρδη της Ελλάδας από τους Βαλκανικούς Πολέμους και η προσωπικότητα του Βενιζέλου. Τα θετικά αποτελέσματα της ομοψυχίας σε αντίθεση με τις καταστροφικές συνέπειες του εθνικού διχασμού που ακολούθησε.

Να σημειωθεί ότι η εκπομπή παρουσιάζεται σε επανάληψη την επόμενη ημέρα Πέμπτη 25/11/21 στις 4 το απόγευμα

Σχετικά Άρθρα