Με Αρβανιτάκη στα Νένητα και πληθώρα εκδηλώσεων το Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Υπό την αιγιδα του ΕΟΤ το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/07/2022 - 15:40

Την φιλοσοφία πάνω στην οποία δημιουργήθηκε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ξεδίπλωσαν οι συντελεστές του σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Ιουλίου.

Υπό την σκιά των 200 χρόνων από τις σφαγές της Χίου άλλα και των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή το φεστιβάλ με πληθώρα εκδηλώσεων φιλοδοξεί να τιμήσει την ιστορία και να αναδείξει την παράδοση του νησιού μας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνοντα συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις σε διάφορα σημεία της Χίου και με χρονική διάρκεια μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Το μεσαιωνικό φεστιβάλ Χίου, που περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τελείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και ξεκινά με την συναυλία της Ελευθέριας Αρβανιτάκη στις 30 Ιουλίου στον Βοτανικό κήπο στα Νένητα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης, η κυρία Γεωργία Μουτζούρη εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη μίλησε για την αγάπη της για τη Χίο και τον πολιτισμό της με αναλυτικές αναφορές στις επερχόμενες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Μετζικώφ, διακεκριμένος ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος με καταγωγή από την Χίο από την πλευρά της μητέρας του, όπου δήλωσε συγκινημένος για το νησί μας, μιλώντας για το Κάστρο της Χίου και τα κοστούμια που θα σχεδιάσει για ένα συγκεκριμένο δρώμενο θεατρικού χαρακτήτα που θα λάβει μέρος στις γειτονιές του.

Κλείνοντας τον λόγο πήρε ο διάσημος στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος δηλώνοντας ευγνώμον που θα εργαστεί θεατρικά και θα προσφέρει το δικό του πολιτιστικό κομμάτι στην ιστορία του νησιού μας, δράσεις οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να καθιερωθούν.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

me_plithora_ekdiloseon_to_festival_tis_perifereias_voreioy_aigaioy

Σχετικά Άρθρα