Χίος, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Μια αγκαλιά η ''Αρμονία'' όλο χαρά, παιδικά χαμόγελα και ζωντάνια στο Ομήρειο

Η εκδήλωση των χορωδιών παιδική και εφηβική της ''Αρμονίας'', με τίτλο ''Δε μεγαλώνω!'' επίσης στο Ομήρειο την ερχόμενη Τετάρτη.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/06/2019 - 07:48

Με τη δροσιά και το κέφι των μικρών μας φίλων του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''η Αρμονία'', πραγματοποιήθηκε στις 7.30 μ.μ. του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των τμημάτων της ''Αρμονίας'', που με τις καλοκαιρινές διακοπές της, παρουσιάζει τις δραστηριότητες των παιδιών της και εύχεται έτσι σε γονείς και παιδιά, καλό καλοκαίρι.

Φέτος τα Μουσικά Παιχνίδια της ''Αρμονίας'' παρουσίασαν ένα όμορφο θεατρικό με πολύ ''νόστιμα'' ποιηματάκια και χορευτική κίνηση, που απέδωσαν τα παιδιά με περίσσια χάρη και τσαχπινιά, υποστηριζόμενα από την Πρόεδρο της ''Αρμονίας'' Γεωργία Μάντικα και τη Δέσποινα Βαμβούρη που είχε και τη φροντίδα για τη διδασκαλία του Θεατρικού αυτού σκετς, το οποίο είχε τίτλο, ''Ο παγωτατζής''.

Ακολούθησε παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών από τα παιδικά τμήματα του ομίλου, σε διδασκαλία Σαράντου Κωστίδη. Τα παιδιά χόρεψαν με πολύ κέφι και ομολογουμένως ωραιότατα. Το πασίγνωστο Μικρασιατικό Βαλσάκι της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης ''Μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλασσινά πουλιά...'', θαρρείς κι απόκτησε άλλη τόση χάρη, με τα χαμόγελα των παιδιών και τις χαριτωμένες φιγούρες των αγοριών και των κοριτσιών που χόρευαν μάγουλο με μάγουλο (cheak to cheak) χόρεψαν επίσης συρτά του Αιγαίου και παραδοσιακούς χορούς της Στερεάς Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους με πολύ σωστά και χαρούμενα, γοργά βήματα.

Τέλος η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Μουσικής Παιδείας ''Η Αρμονία'', Γεωργία Μάντικα, ευχαρίστησε γονείς και παιδιά για την όμορφη εκδήλωση, καθώς επίσης και τους Δασκάλους των Τμημάτων για τις φροντίδες τους. Ευχαρίστησε ακόμη, όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και την ΑΛΗΘΕΙΑ TV που εξασφάλισε και την τηλεοπτική κάλυψη, αλλά και το κοινό που γέμισε την αίθουσα του Ομηρείου... και τόνισε ότι ''τα παιδιά στην Αρμονία, τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε, σαν να 'ναι δικά μας παιδιά και χαιρόμαστε με την καλή πρόοδό τους''.

 Αυθόρμητες αγγαλιές, φιλιά και φωτογραφίες των παιδιών με τους φίλους τους, τους γονείς και τους δασκάλους τους, πάνω και γύρω από τη σκηνή του Ομηρείου, ολοκλήρωσαν την εκδήλωση σε πολύ χαρούμενο κλίμα!    

Την ερχομένη Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιείται η γενική μουσική εκδήλωση της Παιδικής και της Εφηβικής Χορωδίας του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''Η Αρμονία'' πάλι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 μ.μ. με τίτλο, ''Δε μεγαλώνω!''. Στη διεύθυνση, τη φροντίδα και τη διδασκαλία των χορωδιών είναι η καταξιωμένη, εύστοχη και πραγματικά ικανή και εμπνευσμένη Μαέστρος Βίνα Αμπανούδη.

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στα νηπιαγωγεία Χίου
Παρ, 17/01/2020 - 11:00

Όπως γνωστοποιεί η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη “Κοραής” συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την εφαρμογή ψυχοκινητικού προγράμματος  μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (5-6 ετών). Η πρόσκληση θα απευθύνεται σε όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού Χίου και θα εφαρμόζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και ώρα 9:30 - 11:00, από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Ειρήνη Δημοπούλου.

     Η δραματοποίηση και η χρήση των παραμυθιών ως μέσο ψυχοκινητικής αγωγής, μπορεί να εμπλουτίσει και να δυναμώσει τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παραμύθια γίνονται μια μοναδική εμπειρία που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα παιδιά μέσα από στοχευμένα ερεθίσματα κίνησης, εμπλουτίζουν το κινητικό τους ρεπερτόριο και αυτή η κίνηση αποτελεί το μέσο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής τους προσωπικότητας.

     Τα Νηπιαγωγεία που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώνουν στο mail: koraesabekin@gmail.com ή στο τηλέφωνο της Δ.Κ.Ι.Β. Κοραής 2271044246 και ώρες από 9-12. Δηλώνουν την επιλογή του παραμυθιού που επιθυμούν, το αριθμό μαθητών που θα συμμετέχουν, τον εκπαιδευτικό που θα τα συνοδεύει και την ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί από κοινού. Η επιλογή παραμυθιών γίνεται μέσα από δύο παραμύθια:

α) Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε

β) Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο