Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Μια αγκαλιά η ''Αρμονία'' όλο χαρά, παιδικά χαμόγελα και ζωντάνια στο Ομήρειο

Η εκδήλωση των χορωδιών παιδική και εφηβική της ''Αρμονίας'', με τίτλο ''Δε μεγαλώνω!'' επίσης στο Ομήρειο την ερχόμενη Τετάρτη.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/06/2019 - 07:48

Με τη δροσιά και το κέφι των μικρών μας φίλων του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''η Αρμονία'', πραγματοποιήθηκε στις 7.30 μ.μ. του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των τμημάτων της ''Αρμονίας'', που με τις καλοκαιρινές διακοπές της, παρουσιάζει τις δραστηριότητες των παιδιών της και εύχεται έτσι σε γονείς και παιδιά, καλό καλοκαίρι.

Φέτος τα Μουσικά Παιχνίδια της ''Αρμονίας'' παρουσίασαν ένα όμορφο θεατρικό με πολύ ''νόστιμα'' ποιηματάκια και χορευτική κίνηση, που απέδωσαν τα παιδιά με περίσσια χάρη και τσαχπινιά, υποστηριζόμενα από την Πρόεδρο της ''Αρμονίας'' Γεωργία Μάντικα και τη Δέσποινα Βαμβούρη που είχε και τη φροντίδα για τη διδασκαλία του Θεατρικού αυτού σκετς, το οποίο είχε τίτλο, ''Ο παγωτατζής''.

Ακολούθησε παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών από τα παιδικά τμήματα του ομίλου, σε διδασκαλία Σαράντου Κωστίδη. Τα παιδιά χόρεψαν με πολύ κέφι και ομολογουμένως ωραιότατα. Το πασίγνωστο Μικρασιατικό Βαλσάκι της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης ''Μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλασσινά πουλιά...'', θαρρείς κι απόκτησε άλλη τόση χάρη, με τα χαμόγελα των παιδιών και τις χαριτωμένες φιγούρες των αγοριών και των κοριτσιών που χόρευαν μάγουλο με μάγουλο (cheak to cheak) χόρεψαν επίσης συρτά του Αιγαίου και παραδοσιακούς χορούς της Στερεάς Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους με πολύ σωστά και χαρούμενα, γοργά βήματα.

Τέλος η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Μουσικής Παιδείας ''Η Αρμονία'', Γεωργία Μάντικα, ευχαρίστησε γονείς και παιδιά για την όμορφη εκδήλωση, καθώς επίσης και τους Δασκάλους των Τμημάτων για τις φροντίδες τους. Ευχαρίστησε ακόμη, όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και την ΑΛΗΘΕΙΑ TV που εξασφάλισε και την τηλεοπτική κάλυψη, αλλά και το κοινό που γέμισε την αίθουσα του Ομηρείου... και τόνισε ότι ''τα παιδιά στην Αρμονία, τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε, σαν να 'ναι δικά μας παιδιά και χαιρόμαστε με την καλή πρόοδό τους''.

 Αυθόρμητες αγγαλιές, φιλιά και φωτογραφίες των παιδιών με τους φίλους τους, τους γονείς και τους δασκάλους τους, πάνω και γύρω από τη σκηνή του Ομηρείου, ολοκλήρωσαν την εκδήλωση σε πολύ χαρούμενο κλίμα!    

Την ερχομένη Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιείται η γενική μουσική εκδήλωση της Παιδικής και της Εφηβικής Χορωδίας του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας ''Η Αρμονία'' πάλι στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7 μ.μ. με τίτλο, ''Δε μεγαλώνω!''. Στη διεύθυνση, τη φροντίδα και τη διδασκαλία των χορωδιών είναι η καταξιωμένη, εύστοχη και πραγματικά ικανή και εμπνευσμένη Μαέστρος Βίνα Αμπανούδη.

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 06/06/2020 - 10:59

Παρουσιάστηκε ιδιώτης, και μάλιστα με μεράκι και σχετικός με το θέμα αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο, τον κοίταξε στα... δόντια.

Έτσι μέχρι σήμερα δεν παραχωρήθηκε στον Κ. Μπόλα, ιδιοκτήτη του Πρεμιέρ το Δημοτικό Σινεμά, που έβαζε τον Δήμο μέσα ακρετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αποτέλεσμα να μείνουμε φέτος χωρίς θερινό Σινεμά απ' ότι φαίνεται.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου είχε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Σ' όλα τα χρόνια λειτουργίας του υπήρξε αγαστή συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, καθώς επίσης και φιλοξενία προβολών της όποτε αυτό ζητήθηκε.

Στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο επίσης φιλοξενείτε το πρόγραμμα "ΣΙΝΕΜΑΘΕΙΑ" της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Για εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος λειτούργησε με την αγάπη και το μεράκι για το αντικείμενο του Κώστα Ευγενικού -δημοτικού υπαλλήλου ΔΗΚΕΧ- η συνταξιοδότηση του οποίου άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το μεγάλο αυτό κενό, το χαλάρωμα του δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων όλης της χώρας, καθώς επίσης και η συμπεριφορά προς αυτούς των εταιρειών διανομής ταινιών τελευταία, καθιστούν προβληματική τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Επειδή όμως η λειτουργία ενός θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας είναι μέρος των πολιτιστικών παροχών προς τους πολίτες της και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, πρέπει να αντιδράσουμε στην πιθανότητα μη λειτουργίας του.

Γι' αυτό καλούμε τη ΔΗΚΕΧ να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου -διασφαλίζοντας φυσικά στα όρια του εφικτού τις ανάγκες των πολιτιστικών φορέων- συμβάλλοντας έτσι στην πληρότητα των πολιτιστικών παροχών.