«Μια φορά κι ένα βαζάκι»

Πέμ, 19/05/2022 - 17:52

Πόσα μαγικά πράγματα μπορούν να συμβούν μέσα σε μια κουζίνα; Τι κάνει το ψωμί που ζυμώνουμε το πιο νόστιμο του κόσμου; Tι γεύση έχουν οι αναμνήσεις; Και επιτέλους τι είναι η αλικόντηση; 

Η συνταγή της παράστασης μας είναι απλή: μουσική, χορός, παραδοσιακά παραμύθια, πειρατές, βασιλοπούλες, γιαγιάδες φαντασία… και μια χούφτα από το μαγικό βαζάκι που θα μας ταξιδέψει σε γεύσεις, μυρωδιές και μέρη μακρινά! 

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση «Μια φορά κι ένα βαζάκι», μια σύνθεση παραδοσιακών παραμυθιών για την τροφή και τη μαγειρική. Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00, στο Ομήρειο ΠΚΔΧίου, ένα μυστικό συστατικό αναμένει μικρούς και μεγάλους! 

Μην το ζυγίζετε, ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί!

Συντελεστές: 

Σκηνοθεσία/ σύνθεση κειμένου: Λένια Ξενάκη

Συνεργασία στη σκηνοθεσία/ χορογραφίες: Ασπασία Πετρά

Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Κρεατσούλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντία Φακίρη

Χειρισμός ήχου: Νατάσα Διακορώνα 

Χειρισμός φωτισμού: Θοδωρής Αργυρούδης

Τεχνικός σκηνής: Τάκης Μπελόκας

Επιλογή κουστουμιών: H ομάδα

Παίζουν: Αμπαζή Στέλλα, Καλιμανά Κωστούλα, Κρεατσούλας Μιχάλης, Μανίκα Γωγώ, Μπάκνη Νότα, Πετρά Ασπασία, Στέλλα Ρούλα, Φακίρη Κωνσταντία, Φραγκούλη Υπατία, Χατζελένη Μάρω.

Η παράταση βασίστηκε στο έργο “Μια φορά κι ένα τσουκάλι” της Ελένης Βαρελτζή που παρουσιάστηκε το 2016 από την Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή.

Σχετικά Άρθρα