"Μπλε βελούδο" από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Τετ, 14/07/2021 - 15:36

Με την κλασική ταινία «Μπλε Βελούδο» συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Χίου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα στις 9 μ.μ. και  θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας . Συνιστάται η χρήση μάσκας.

Πληροφορίες για την ταινία:

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ντέιβιντ Λίντς

Παίζουν: Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ, Λόρα Ντερν, Χόουπ Λανζ, Ντιν Στόκγουελ.

Διακρίσεις: Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας 1987, Υποψήφιο για Χρυσή σφαίρα καλύτερου Α΄Ανδρικού ρόλου και καλύτερου σεναρίου 1987, Βραβεία Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Κινηματογραφίας, Καλύτερου ηθοποιού (Ντένις Χόπερ) της Εθνικής Εταιρίας Κριτών Κινηματογράφου 1987.

Σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου νότου, όλα δείχνουν να κυλούν ήσυχα και μονότονα. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο νεαρός φοιτητής Τζέφρι Μπομόντ, ώσπου μια μέρα ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αφτί σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Αυτό είναι η αρχή μιας σειράς αλλόκοτων γεγονότων που αποκαλύπτουν το άλλο πρόσωπο της ήσυχης πόλης.

Ταινία - σταθμός, μιας και ο Ντέιβιντ Λιντς μας συστήνει για πρώτη φορά το προσωπικό του κινηματογραφικό σύμπαν, που αργότερα θα καθιερωθεί ως Λιντσικός εφιάλτης. Δεν φοβάται να πατήσει στην παράδοση του γκανγκστερικού θρίλερ, να βυθίσει την πλοκή του σε μια σκοτεινά ονειρική ατμόσφαιρα και να φέρει στην επιφάνεια όλες τις ψυχαναλυτικές και κοινωνικοπολιτικές παραμέτρους του. Σημειολογικός θησαυρός και στιλιστικό μάθημα σκηνοθεσίας, το «Μπλε Βελούδο» είναι μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, μετά από την οποία τα κινηματογραφικά όνειρα δεν θα ήταν ποτέ ξανά τα ίδια

 

* Επισυνάπτεται το πρόγραμμα προβολής ταινιών της Κινηματογραφικής Λέσχης Χίου

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα