Ο ΦΟΧ τιμά την Μικρασία

Κυρ, 05/10/2014 - 20:44

Ο Φιλοτεχνικός Ομιλος Χίου στα 92 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμώντας τη μνήμη των προγόνων μας και κρατώντας ζωντανή την ιστορία και την ανάμνηση των χαμένων πατρίδων καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μια εκδήλωση σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ώρα 19.30 στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου.

Καθώς οι ιστορικές συγκυρίες επιβάλλουν την πανανθρώπινη ομοψυχία και αλληλεγγύη για να ξαναβρεί η ζωή όλων το αληθινό της νόημα, αντλούμε από το παρελθόν κάποιες περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος επανασυνδέεται με την εσωτερική του αλήθεια και εμφορούμενος από ανώτερα ιδανικά απλώνει με ειλικρινή και ανιδιοτελή  διάθεση προσφοράς  το χέρι του στον συνάνθρωπο πέρα από όποιεσδήποτε διαφορές ή αντιπαραθέσεις επιβεβλημένες από τις περιστάσεις. Μια τέτοια ακριβώς περίπτωση είναι το θέμα του συγκλονιστικού σε περιεχόμενο αλλά και αφήγηση βιβλίου της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη "Το Χρονικό των Δέκα Ημερών" αλλά και του ντοκυμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη" τα οποία θα παρουσιάσει η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κωνσταντινουπόλεως κα Ειρήνη Σαρίογλου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Παγχιακός Μουσικός Σύλλογος Αρμονία με παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Βίνας Αμπανούδη. Παίζουν κανονάκι η Λαμπρινή Κάμπουρα και ακορντεόν η Κατερίνα Κούτση

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Μαρία Βασιλακάκη-Ντούλου