Ο Γύρος του Βροντάδου με τα πόδια

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πεζοπορική διαδρομή από το ΚΠΕ και τους "Φίλους Μονοπατιών"
Πέμ, 11/10/2018 - 14:53
φωτο αρχείου

Πεζοπορική Διαδρομή με την ονομασία «Ο Γύρος του Βροντάδου», που περνάει από τις περιοχές Κλειδού – Μέσα Κλειδού – Λιβάδα – Αγ. Μακάριος – Ράκτης – Δασκαλόπετρα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 9 με 12 το πρωί, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης,  σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ».

Όπως αναφέρρει σε δελτίο Τύπου το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεων του, που απορρέουν από το ΤΔΥ του, και στα πλαίσια της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, προτίθεται να υλοποιήσει Διήμερο Εκδηλώσεων Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με Τίτλο: «Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης – Κλειδού, πορεία στο μονοπάτι της φύσης και του χρόνου».

Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας της Χίου και διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένωση της πόλης του Βροντάδου Χίου, περιοχή, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης στη θέση Κλειδού, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, και θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης στην Κλειδού Βροντάδου Χίου και στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Κλειδούς, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 (ΩΡΕΣ 17.00 – 20.30) και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 (ΩΡΕΣ 09.00 – 12.00), με την διοργάνωση  της πεζοπορικής διαδρομής «Ο Γύρος του Βροντάδου»

Η διαδρομή έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας (εύκολη), με ορισμένα ανηφορικά τμήματα και είναι μήκους 6,2 χλμ. Συγκέντρωση στις  εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης στη θέση Κλειδού, στον Βροντάδο.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση το χρόνο συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης, η οποία επισυνάπτεται και θα υπάρξει και λίστα αναμονής.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια  με καλή τρακτερωτή σόλα (παπούτσια πεζοπορίας), σακίδιο με νερό, ελαφρύ γεύμα και αδιάβροχο ή καπέλο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), μπαστούνι πεζοπορίας (επιθυμητό).

Ο Δήμος Χίου θα φροντίσει για την μετακίνηση των συμμετεχόντων με λεωφορείο, από το τέρμα της διαδρομής προς την αφετηρία της.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, το αργότερο έως την Πέμπτη 18/10/18.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων Δευτέρα 15/10/18.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ στο ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ στο τηλέφωνο 2271094478 (ΩΡΕΣ 09.00 – 13:00) και στο http://www.kpeomiroupolischiou.gr/gr/articles/node/pezoporiki-diadromi-o-gyros-tou-vrontadou-211018

Σχετικά Άρθρα