
Το πρωτότυπο θεατρικό έργο έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Πάσπαργος» παρουσιάζεται στο Ομήρειο το Σάββατο 20 και την Κυριακή Απριλίου στις 8.30 μ.μ. και εντάσσεται στα «Ομηρείου έργα»
,Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου "Ο Απρίλιος, μήνας αφιερωμένος στον κόσμο που διαρκώς αλλάζει, και στο πλαίσιο των δράσεων «Ομηρείου έργα» με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρωτότυπο έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Πάσπαργος».
Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο για την ανθρώπινη εμπειρία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, που εστιάζει στον γεωγραφικό χώρο του ανατολικού Αιγαίου και, ειδικότερα, στην ομώνυμη βραχονησίδα. Καταγράφοντας τις προσφυγικές ροές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, το έργο φωτίζει –ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και χώρας προέλευσης– το πώς είναι να αφήνεις πίσω τα πάντα και να κρατάς μόνο τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ελάχιστα αντικείμενα· ό,τι χωράει σε ένα σακίδιο, ό,τι χωράει σε μια βάρκα και όλα αυτά να τα ρισκάρεις, παραδίδοντας την τύχη σου στα επικίνδυνα –και πανέμορφα– νερά του Αιγαίου. Η παράσταση αποτελείται από τρεις μικρές ιστορίες που παρουσιάζονται μέσα από τη χρήση μεικτών θεατρικών τεχνικών σε ενεργή σχέση με τον μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο.
Ο «Πάσπαργος» είναι μια συμπαραγωγή της ΑΜΚΕ «Κάνθαρος–Θέατρο act» και του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σκηνογραφία του Έβη Χρήστου. Υπεύθυνος για τη μουσική επιμέλεια είναι ο Διονύσης Μπάστας, για τα κουστούμια η Μαρία Βασιλάκη και για τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Τις σπονδυλωτές ιστορίες ερμηνεύουν η Έφη Κιτσαντά, ο Κώστας Κουτρουμπής και ο Γιάννης Τσάκωνας.
Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/04 και την Κυριακή 21/04 στις 20:30 και εντάσσεται στα «Ομηρείου έργα», δράσεις πολιτισμού που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας. Σας καλούμε και αυτό τον μήνα να συμμετάσχετε στα «Ομηρείου Έργα», ακολουθώντας τα ίχνη της αέναης περιπλάνησης του ανθρώπου.
Ημερομηνία και ώρα έναρξης: 20/04 και 21/04 στις 20:30
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου
Γενική είσοδος: 5 ευρώ






































