Χίος, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου

Ο ΣΦΟ ανάβει το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Αιγνούσα

Τρί, 04/12/2018 - 06:46

Το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο, σύμβολο χαράς κι ελπίδας, πομπός μηνυμάτων αισιοδοξίας κι αγάπης, αποτελεί το επίκεντρο της γιορτής, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» την παραμονή της γιορτής του Αγ. Νικολάου Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στις Οινούσσες.

Στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» ο Πρόεδρος του ΣΦΟ Γεώργιος Δανιήλ και τα μέλη του Δ.Σ. θα ανάψουν και φέτος τα πολύχρωμα φώτα του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Συλλόγου, που θα παραμείνουν αναμμένα όλες τις γιορτές για να δώσουν χαρά και ελπίδα σε παιδιά και μεγάλους και να φιλοξενήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στην γιορτή συμμετέχει η χορωδία των Οινουσσών, τα μέλη της οποίας θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Παυλάκου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο ΣΦΟ θα τιμήσει την Ακαδημία Εμπ. Ναυτικού Οινουσσών για την πολυετή προσφορά της στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/12/2018 - 19:44

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. η Χορωδία Χίου υποδέχεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς σε μια εορταστική συναυλία. Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο νέος μουσικός κύκλος “Μουσικό Διάλογοι” που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, φιλοδοξεί μέσω της μουσικής να ανοίξει έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό διάλογο με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θέτοντας στο επίκεντρο το νησί της Χίου με την πλούσια πολιτισμική παράδοση και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του.

Ο «πρώτος διάλογος» αυτού του κύκλου συναυλιών έχει ως «συνομιλητές» την Χορωδία Χίου και την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς (GRAZER KAMMERORCHESTRA) όχι τυχαία: η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Χορωδίας Χίου και μαέστρος κα Αγγέλα Τσιμπιρλού έχοντας ολοκληρώσει στην Αυστρία όχι μόνο τις μουσικές της σπουδές αλλά και έναν πλούσιο κύκλο επαγγελματικών συνεργασιών με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες του εξωτερικού, διατηρεί καλλιτεχνικούς δεσμούς τόσο με τη Βιέννη όσο και με το Γκρατς. Η μουσική συνεύρεση των δύο χωρών, των δύο πόλεων, της Χίου και του Γκρατς είναι για εκείνη ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα καθώς η Χιώτισσα αρχιμουσικός θα διευθύνει τα δύο Σύνολα που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα της δυτικής κλασικής μουσικής της και της ελληνικής παράδοσης.