Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου τον Σεπτέμβριο

Πέμ, 07/09/2023 - 15:29

Συνεχίζοντας να "επενδύει" στο ντόπιο δυναμικό, μετά τη συναυλία - αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, ο Δήμος Χίου προγραμματίζει τρεις ακόμη συναυλίες και μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, μέσα στο Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Μαριέττα Παππά, στις 12 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με τους Πηνελόπη Γκίκα και Κώστα Μπογιατζή, ενώ την επόμενη ημέρα (13/9), στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Γεωργίου Συκούση θα παρουσιαστεί - τιμώντας την παράδοση- αφιέρωμα στους χορούς και τη μουσική του τόπου μας.

Επίσης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8:30μ.μ. , στον μαγικό και πολυφωτογραφημένο χώρο των Μύλων της Χίου (Ταμπάκικα, Νοσοκομείο),θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο: "Φεγγαράκι μου μισό" με τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας Ελλήνων & Ξένων συνθετών.

Ερμηνεία τραγουδιών: Μαρία Καλαγκιά, Πέτρος Τζιώτης

Πιάνο: Γιώργος Μισετζής

Τύμπανα: Σωκράτης Γανιάρης

Μπάσο: Θεμης Σαλασιδης

 

Η  αυλαία των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 19 Σεπτεμβρίου, με συναυλία λαϊκού τραγουδιού στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην οποία θα συμμετέχουν οι: Χρήστος Μακροκάνης, Ιπποκράτης Μακροκάνης, Αθηνά Βελισσάρη και Δέσποινα Βελισσάρη.

 

Σχετικά Άρθρα