Ολγα Βάσση: "Είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία των μουσείων μας"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 11/05/2021 - 14:22

Επαναλειτουργούν, σύμφωνα με πληροφορίες στις 14 Μαΐου, τα μουσεία της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγας Βάσση, από πλευράς υπηρεσίας έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επαναλειτουργία τους, χωρίς ακόμη να υπάρχει η επίσημη ενημέρωση αλλά και οι οδηγίες για τον τρόπο που αυτή θα γίνει.

«Από την δική μας πλευρά είναι όλα έτοιμα αλλά αναμένουμε τις οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες θα καθοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών, ανάλογα με τις διαστάσεις των αιθουσών και ο τρόπος της ξενάγησης», ανέφερε η κ. Βάσση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, τα όποια προβλήματα στην  έλλειψη προσωπικού ξεπεράστηκαν καθώς οι άδειες ειδικού σκοπού δεν ισχύουν, με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ με το έκτακτο προσωπικό που θα προσληφθεί για το επόμενο 7μηνο οι ανάγκες καλύπτονται.

Μάλιστα φέτος, όπως ανέφερε η κ. Βάσση υπάρχει η σκέψη να λειτουργήσει και ο Πύργος στο Πυτιός, παράλληλα με τα άλλα μνημεία αλλά αυτό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

 

epanaleitoyrgoyn_stis_14_maioy_ta_moyseia

Σχετικά Άρθρα