Παντελής Αμπαζής- Γιάννα Φαφαλιού στο Ομήρειο. Φωνές... όχι αστεία!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 10/03/2019 - 08:58

Mία υπέροχη μουσική βραδιά απόλαυσαν, όσοι παρακολούθησαν την από κοινού συναυλία του μοναδικού Παντελή Αμπαζή και της αγαπημένης μας Γιάννας Φαφαλιού, στο Ομήρειο Πνευμτικό Κέντρο στις 8.30 μ.μ. του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2019.

Τα χαρούμενα σατυρικά τραγούδια του γνωστού Χιώτη Καλλιτέχνη Παντελή Αμπαζή, που όπως είπε ο ίδιος με το νόστιμο και χαρακτηριστικό χιούμορ του ''από πασάγνωστο τον έκαναν πασίγνωστο'', γέμισαν το Ομήρειο χαμόγελα και κέφι, ενώ παράλληλα η δικιά μας Γιάννα Φαφαλιού με τη ζέστη και γεμάτη φωνή της, μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά με ρομαντισμό και μυστήριο στο μουσικό ρεπερτόριό της.

Φωνή όχι αστεία!...Αυτό πολύ σωστά, το 'γραφε άλλωστε κι η πρόσκληση... και ισχύει και για τους δυο καλλιτέχνες, που τιμούν το νησί μας στο πανελλήνιο μουσικό στερέωμα.

Τα εύστοχα και εύθυμα διατυπωμένα τραγούδια του ''Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια'' και ''κανένα έλεος για τους κοντούς'', που πραγματικά ερμήνευσε ο Παντελής Αμπαζής, με το αξεπέραστο προσωπικό του στυλ, τις εύγλωτες εκφράσεις του και τη βαθιά φωνή του, έκαναν το κοινό να συμμετέχει με ρυθμικά παλαμάκια και τραγουδώντας, όπως επίσης συμμετείχε και στα τραγούδια της Γιάννας που τόσο αγαπάμε.

Ο Παντελής Αμπαζής τραγούδησε και μερικά αγαπημένα τραγούδια του Λουκιανού Κελαηδόνη και του τα αφιέρωσε ''για να τα ακούσει και να χαρεί μαζί μαζί μας από 'κει ψηλά που βρίσκεται τώρα''. Έκλεισε το πρόγραμμά του με μελοποιημένη ποίηση, τραγουδώντας το ''δελφινοκόριτσο'' του Ελύτη και άλλα γνωστά τραγούδια για να ξαναζήσουμε για λίγο, όπως είπε, εκείνη την όμορφη Ελλάδα του Αλέκου Σακκελάριου, του Θανάση Βέγγου και τόσων άλλων που θα μείνουν για πάντα ζωντανοί και αξέχαστοι.

Το κοινό υποδέχθηκε τη Γιάννα Φαφαλιού με ενθουσιασμό και σιγοτραγούδησε μαζί της τις γνωστές και αγαπημένες τελευταίες επιτυχίες της. Σε όλα τα τραγούδια ήταν υπέροχη η Γιάννα Φαφαλιού όπως κάθε φορά, ''Αν είναι η αγάπη αμαρτία'', ''Τα Σμυρναίϊκα τραγούδια'' κ.ο.κ. Όμως ετούτη τη φορά ''τις μέλισσες'' τις ερμήνευσε εξαιρετικά. Με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο και με μια...φωνή με τόσο βάθος...μέσα από την ψυχή της.

Ο κόσμος στο Ομήρειο ήταν λίγος το βράδυ του Σαββάτου, προφανώς εξαιτίας των απανωτών εκδηλώσεων και μεταμεσονύκτιων διασκεδάσεων της Αποκριάς. Έτσι σκηνή και ακροατήριο έγιναν αυτόματα μια όμορφη παρέα που τραγουδούσε.

Τη συναυλία διωργάνωσαν ο Δήμος Χίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης μαζί με τον Βούρειο Αθλητικό Όμιλο Λιβαδίων(ΒΑΟΛ). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου του Δήμου και οι φίλοι του ΒΑΟΛ.

Δημήτρης Ζαφείρης

moysiki_synantisi_sto_omireio_yper_vaol

Σχετικά Άρθρα