Παραμύθια στα Γερμανικά

Τρί, 21/11/2023 - 18:45

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των παιδιών και της προώθησης της Γερμανικής Γλώσσας στο νησί μας , η Δ.Κ.Ι.Β.Χίου Κοραής σε συνεργασία με το Αυστριακό Ινστιτούτο Ελλάδας ÖSD (Institut Griechenland /www.osd.gr) και τους συνεργάτες του στη Χίο οργανώνουν για όλα τα παιδιά του νησιού τη δράση «Παραμύθια στα Γερμανικά».
Πρόκειται για ανάγνωση παραμυθιών στα Γερμανικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Η δράση θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Αυστριακού Ινστιτούτου Ελλάδας , το οποίο θα προμηθεύσει το υλικό, και θα είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά του νησιού μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Η δράση θα οργανωθεί από καθηγητές Γερμανικών ευελπιστώντας να αποτελέσει την αρχή για την οργάνωση μιας λέσχης ανάγνωσης, προκειμένου να ενθαρρύνουμε και να κινητοποιήσουμε τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία.
Παράλληλα εκδοτικοί οίκοι έχουν ανταποκριθεί στην προμήθεια βιβλίων Γερμανικών για παιδιά, ώστε να ενταχθούν στην συλλογή του Δανειστικού τμήματος της Βιβλιοθήκης .

Στη Γερμανία έχει καθιερωθεί η μέρα ανάγνωσης από το 2004 και γίνεται κάθε Νοέμβριο με ταυτόχρονες δράσεις ανάγνωσης σε όλη τη χώρα. Η αντίστοιχη δράση λαμβάνει χώρα στην και Αυστρία, καθώς και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Χίο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11.00 στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής «Κοραής», κτίριο Β’.

Σχετικά Άρθρα