Παράσταση θεάτρου σκιών στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Παρ, 24/11/2023 - 14:57

- Είντα γίνεται στη Χιό;

- Όπου βλέπεις κ' είναι δυό, ούτε στάλα να διστάντζεις: Χιώτες να τους λογαριάντζεις.

Χιώτεμπεργκ στη Γερμανίαν, Ντέλα - Χιώτ' και στη Γαλλίαν. Χιώτλοντον στην Αγγλετέρα, μα κι ακόμα παραπέρα. Χιώτεφ στη Βαλκανικήν, Χιώτ - Χιώτ στην Αμερικήν. Στην Ιαπωνία Χιώτο και στην Άφρικα Μποχιώτο. Στη Ρουσία και παρέκειν Χιώτετς, Χιώτοφ και Χιωτέφκιν.

Γ. Ι. Κρόκου, «Είντα γίνεται στη Χιό»,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων (ΕΓΑΝΥ), οργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023  στις 11π.μ., την παράσταση θεάτρου σκιών «Είντα γίνεται στη Χιό;», στο Μουσείο Μαστίχας.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε οικογένειες, βασίζεται στη δραματοποίηση αστείων ιστοριών κι ανέκδοτων από την ομώνυμη σειρά βιβλίων του Γιώργη Κρόκου. Πίσω από τον μπερντέ θα αναβιώσουν χιουμοριστικά και αυτοσαρκαστικά περιστατικά από τη Χίο μιας άλλης εποχής, προσφέροντας γέλιο και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία της Σόφης Κώττη, ηθοποιοί, «φιγουροπαίχτες» και μουσικοί είναι οι ωφελούμενοι στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Χίου-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, ενώ τις φιγούρες έχει δημιουργήσει η Ιουλία Ψώρα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχετικά Άρθρα